Zašto je najbolje svoj stari automobil dati u otkup?

Plavi automobil

Da li je vaš automobil češće kod automehaničara nego u upotrebi? Da li vam u dvorištu ili ispred zgrade prostor zauzima potpuno neupotrebljivo vozilo? U tom slučaju, pravo je vreme da porazmislite o prodaji svog auta u otkup.

Otkup vozila je najbolja opcija iz više razloga. Bez obzira u kom stanju je vaš automobil, sigurno ćete uspeti da ga prodate, a suma koju dobijete za njega može vas i iznenadi. Što je najbolje, sve će biti obavljeno za vrlo kratko vreme! Nastavite sa čitanjem i saznajte sve neophodne detalje.

Otkup automobila je najbolji način da zaradite od svog starog vozila

Otkup automobila najbrži je i najlakši način da se otarasite svog starog vozila, a da pritom i zaradite nešto novca. Danas na tržištu postoji mnogo agencija za otkup polovnih automobila koje otkupljuju vozila u različitim stanjima.

Bez obzira da li imate pristojno očuvan automobil koji iz nekog razloga želite da zamenite, ili je pak reč o starom ili havarisanom vozilu, rešite se vašeg polovnjaka i profitirajte tako što ćete ga dati u otkup!

Ukoliko posedujete očuvani oldtimer, novac koji ćete dobiti za njega može biti poprilično velik. Svoj automobil možete prodati i u delove, dok havarisan i potpuno neupotrebljiv automobil možete prodati na kilo.

Oldtajmer

Koji su benefiti otkupa vozila?

Benefiti ove usluge su brojni, a još ukoliko odaberete adekvatnu agenciju, ceo proces proći će brzo i bez muke! Najveća prednost ove usluge jeste to što je novac zagarantovan. Agencije za otkup nikada ne odbijaju ponudu, a cena je samo stvar dogovora.

Sve što treba da uradite jeste da kontaktirate željenu agenciju i pružite im osnovne informacije o svom automobilu kao što su marka, godište, broj pređenih kilometara i vrsta goriva koje koristi.

Na osnovu ovih informacija, zaposleni u agenciji odradiće vam besplatnu procenu, nakon čega je na vama da odlučite da li želite saradnju. Ukoliko ste zadovoljni procenom, zaposleni odmah dolaze po automobil na vašu adresu i odnose ga o svom trošku.

Novac dobijate na ruke i od tog trenutka ne morate više razmišljati o svom polovnjaku! Odaberite adekvatnu agenciju i oni će se pobrinuti oko šlepanja, prenosa vlasništva i sve neophodne papirologije.

Da li je samostalno postavljanje oglasa dobra alternativa?

Naravno, umesto da sarađujete sa agencijom za otkup, možete i sami postaviti oglas. Ovo je naravno slučaj samo sa vozilima u voznom stanju – ukoliko je vaš automobil havarisan, najbolje će biti da ga prodate na kilo i uzmete onoliko novca koliko ste u mogućnosti.

Ukoliko se odlučite da sami prodajete svoj polovnjak, pripremite se na dosta posla. Kako biste ustanovili stanje vozila, najbolje bi bilo da ga odnesete na pregled. Vaš automehaničar najbolje poznaje vaše vozilo, te će vas uputiti u to koje je njegovo realno stanje i koji novac možete da očekujete za njega.

Nakon toga, sledi detaljno čišćenje automobila. Izgled je jedna od prvih stavki koju potencijalan kupac primeti, te je važno prikazati vozilo u što boljem svetlu. Na ovaj korak potrošićete ili novac ili vreme. Odnošenje auta u autoperionicu zahteva izdvajanje novca, a ukoliko odlučite da sami obavite čišćenje, odradite to detaljno.

Kada ste ga dobro sredili, sledi fotografisanje. Uslikajte auto sa svih strana i potrudite se da slike izgledaju kvalitetno i reprezentativno. Sve ovo je bila samo priprema – nakon toga potrebno je postaviti svoj oglas na različita mesta, ispratiti sve odgovore, iskomunicirati sa zainteresovanima i cenkati se.

Potpuno je jasno da je otkup mnogo brži i sigurniji proces – dobijate mišljenje stručnjaka, sve se obavlja u kratom roku i dobijate novac na ruke. Ukoliko se brinete da ćete biti uskraćeni za pravu vrednost automobila, važno je znati da su, prema iskustvima klijenata, ove agencije vrlo korektne.

Stari auto na otpadu

Kako da znate kada je vreme da se oprostite sa svojim automobilom?

Iako se na zapadu automobil menja čim je prešao 150 000 kilometara, kod nas su stvari nešto drugačije. U Srbiji je uobičajeno voziti automobil sve dok je sa njim sve u redu, odnosno dok je ispravan i u voznom stanju.

Neki čak i odlaze korak dalje, te popravljaju svoj automobil do iznemoglosti, čak i kada je objektivno bolje oprostiti se od njega i zameniti ga novim. Prečeste popravke predstavljaju velike izdatke, a sigurni smo da ne biste želeli da na njih potrošite više nego što bi vas koštao novi automobil.

Kako biste ovo izbegli, važno je da na vreme prepoznate znake koji ukazuju na to da automobil više nije adekvatan za vožnju. U njih spadaju česti kvarovi i problemi prilikom vožnje, kao što su pojačana emisija izduvnih gasova, čudni zvuci, upaljene lampice na kontrolnoj tabli i problemi pri startovanju.

Kada shvatite da je vreme za zamenu automobila, pozovite agenciju za otkup vozila i zaradite novac koji ćete uložiti u nov model!