Odevne kombinacije za sve prilike – saveti za besprekoran stil

Momak i devojka

Modni trendovi se redovno menjaju. 

Ipak, određena modna pravila i kombinacije uvek će biti akutelne, te ih možete odenuti u najrazličitijim prilikama. 

Moda i stil oblačenja jesu jedan od segmenata svakodnevnog života. Stil oblačenja svakog od nas dosta govori i o tome ka kakvom stilu života naginjemo, kao i tome koje su nam životne navike i vrednosti koje gajimo.

Ako želite uvek da delujete stilizovano i obučete se u skladu sa prilikama i događajima na koje ste se uputili, nastavite sa čitanjem teksta i saznajte više o tome koje odevne kombinacije su pun pogodak!

Elegantan i ležeran stil za svakodnevne prilike

Svako od nas u svom životu ima određene obaveze ili aktivnosti koje ga primoravaju da se kreće u krugu većeg broja ljudi. Da li je to odlazak u školu, na fakultet, posao ili prosto završavanje obaveza u centru grada, ponekad je elegantno oblačenje najbolje rešenje.

Ali budimo realni, navedene situacije nisu nešto gde želimo da budemo previše upadljivi i doterani, već i pristojno obučeni.

Pored toga što džemperi za muškarce pružaju osećaj udobnosti, oni su idealan izbor za ovakve prilike. Učiniće vas jednako elegantnim, ali i pružiti komfor tokom celog dana. Možete ih nabaviti veoma jednostavno online i sačekati dostavu na kućnu adresu.

Džemperi su danas više nego ikada u modi, a ukoliko pritom uspete da ih iskombinujete sa farmerkama i elegantnijim cipelama, dobili ste outfit koji će vam otvoriti sva vrata.

Zahvaljujući ovom elegantnom stilu nakon fakulteta ili posla, bez problema možete produžiti u izlazak.

Ukoliko želite da ostanete kežual, umesto elegantnih cipela, odaberite patike koje odišu ležernošću i osećajte se prijatno tokom celog dana. 

Večernje kombinacije idealne za izlazak sa društvom

Postoji dosta opcija po pitanju raznih žanrova muzike i tipova izlazaka.

Bez obzira da li je vaš konačan izbor etno restoran, kafana, pab sa živom svirkom, moderan klub, ili kombinacije nekoliko ovih opcija, određeni modni odabiri su pun pogodak za svaki izlazak. 

Budite elegantni, umereni i odmereni, a sve ostalo će doći na svoje. Nepogrešiv izbor za dame za noćne izlaske svakako su jednostavne haljine, među kojima se ističe mala crna haljina, odevni predmet koji decenijama ne silazi sa modnih pisti. 

Što se tiče muškaraca, nikada se ne može pogrešiti sa košuljom, pantalonama i cipelama – ovi komadi odeće su prosto odraz muževnosti i odličan izbor kako za izlaske, tako i za poslovne ručkove. 

Takođe, kada se zaputite u kafanu, klub ili lokal sa živom svirkom, možete se malo opuštenije odenuti, te primera radi odabrati majicu na kragnu, pantalone i elegantnije patike. 

Sportska garderoba za sportiste i one koji se tako osećaju

Sportska garderoba veoma je važna za celokupan performans i udobnost tokom zabave i treniranja.

Upravo zbog profesionalnih sportista i mladih zaljubljenika u fudbal, košarku, tenis i drugo, danas je među mladima sportski stil oblačenja postao deo svakodnevnice, što je zaista sjajno.

Zaista nema potrebe konstantno biti obučen u tesne ili previše debele farmerke, košulje i slične odevne predmete, kada u svakodnevnim prilikama možete biti potpuno opušteni i jednako reprezentativni.

Naglašavamo da je i ovde potrebno imati ukusa. Potrudite se da odaberete sportski stil oblačenja, onda kada je za to i vreme. Pamučne trenerke ili sportske majice idealne su za šetnju sa prijateljima i putovanje, kada vam je neophodna posebna doza komfora. Takođe, za trening u teretani ili na otvorenom, trenerke ili sportski šortsevi su nepogrešiv izbor. 

Kada rešite da idete na piće sa društvom, ili na poslovnu večeru, zasigurno je da ova garderoba nije pravi izbor za vas, stoga dobro promislite pre nego što odaberete odevnu kombinaciju iz vašeg ormara. 

Majice na ofingeru

Poslovni stil oblačenja – zavisi od toga gde radite

Kada kažemo poslovni stil oblačenja, verovatno prva stvar koja vam pada na pamet jesu košulje, kravate, sakoi, haljine, cipele i ostalo.

Iako su u prošlosti, naročito do pre nekih 20-ak godina ovo bili standardi oblačenja za sve, danas to više nije tako. Stariji se sigurno sećaju vremena kada je odlazak na posao podrazumevao gotovo vojničku rutinu – brijanje, kratka ili nameštena frizura, savršeno opeglana garderoba, formalno oblačenje i uniforme.

Danas su se vremena promenila.

U većim kompanijama i državnom sektoru i dalje je ostao ovaj stil oblačenja, mnoga radna mesta zahtevaju uniforme, što mogu da potvrde i zaposleni.

Sa druge strane, javila se jedna nova struja mladih i urbanih preduzetnika, koji su poprimili zapadne modele poslovanja, pa samim tim i oblačenja na poslu. Više nije presudno da na posao odlazite potpuno doterani, osim ako naravno to ne želite!

Sve veći broj manjih firmi, startapa i marketing agencija nema dress code, te se podrazumeva da na posao možete doći potpuno opušteno, ali naravno – pristojno obučeni.

Bilo da taj dan želite doći u bermudama, trenerci, helankama, sportskim patikama ili nečemu sličnom, u pomenutim slučajevima je često to omogućeno!

Iako poznata izreka kaže da odelo ne čini čoveka, svakako je važno da garderobom odajete pozitivan utisak i budete odeveni u skladu sa prilikom.

Potrudili smo se da predstavimo 4 osnovna stila oblačenja i odevne kombinacije za svakodnevnicu, večernje izlaske, ali i outfite za poslovne prilike, a nadamo se i da vam je tekst bio zanimljiv!