Dostava hrane u Beogradu – šta se najčešće poručuje?

Oica sa paprikama i maslinama na dasci

Poslednjih godina, dostava hrane postala je sve popularnija, a njena učestalost u Beogradu, svoj pik doživela je tokom pandemije korona virusa. Tada se sve veći broj ljudi odlučuje da poruči hranu iz udobnosti svoga doma, jednostavno i brzo i sačeka dostavu na kućnom pragu. Ova navika je od perioda “zatvaranja” pa do danas mnogima postala ritual barem jednom nedeljno, ali i češće.

Beograđani se za dostavu hrane odlučuju kada ne znaju šta bi spremali kod kuće, nemaju vremena, prave okupljanja sa prijateljima, ali i u drugim situacijama, kada žele da se časte ukusnim obrokom.

Tražite najukusnije pice koje ćete probati u Beogradu ili više volite paste, roštilj, palačinke?

Šta god da je vaš izbor, pronaći ćete putem interneta u nekoliko klikova i zasigurno uživati u ukusu najbolje ocenjenih jela. Ako želite da saznate koja su to jela najpopularnija i šta se najčešće poručuje u srpskoj prestonici, nastavite da čitate naš tekst i informišite se!

Pica – najpopularnije jelo na svetu

Pica je najpopularnije jelo na svetu. Omiljena je u Italiji, ali u njoj uživaju i u Americi i drugim delovima sveta.

Kod nas, ovo preukusno testo može se pronaći u brzim hranama, ali i restoranima specijalizovanim samo za pripremu pice. Beograđani prepoznaju kvalitet, te su specijalizovani lokali uvek traženi, a njihova dostavna vozila videćete svuda po gradu!

Poručuju se klasične pice – margarita, kaprićoza, napolitana, ali i neobične kombinacije sa raznovrsnim sastojcima. Tako, možete probati pice sa kobasicama, piletinom, različitim povrćem, pa čak i voćem. Svako može pronaći nešto za sebe i očekivati efikasnu dostavu do praga!

Pasta – kombinacije sastojaka za svačiji ukus

Da li volite pastu?

Ovaj italijanski specijalitet nadaleko je poznat i omiljen među Beograđanima, odmah iza pice.

U Beogradu možete poručiti pastu po vašoj želji. Dostupne su opcije za vegane i vegetarijance, ali i paste za ljubitelje mesa, sa komadićima piletine, mlevenim junećim mesom i sličnim preukusnim sastojcima.

Pasta barovi uglavnom nude izbor male i velike porcije, ali i mogučnost da birate između oblika testenine, te poručite pene, fusili, taljatele i imate isti ugođaj kao u restoranu ili lokalu brze hrane.

Roštilj meso – hrana u kojoj Beograđani uživaju

Roštilj se na našim prostorima može naći na gotovo svakom slavlju, rado je viđen gost porodičnog ručka i druženja sa prijateljima.

Iako deluje da bi nekome dosadio, Beograđani ne misle tako.

Roštiljdžinice, restorani brze hrane, ali i prestižni restorani često dobijaju porudžbine roštilj mesa u različitim oblicima. Svakako, najpoznatiji su ćevapi za koje neretko morate malo sačekati, budući da je gužva redovna pojava.

Ipak, kada dostava stigne, prvi zalogaj biće dovoljan da znate da se čekanje isplati!

Burgeri – jedan od najpopularnijih izbora

Da li volite burgere?

100% juneće meso između dve vekne preukusnog testa sa dodacima poput zelene salate, krastavčića, sosa i drugih sastojaka – teško za odoleti zar ne?

I Beograđani tako misle, a posebno poslednjih godina kada su burgeri postali izuzetno pooularni i cenjeni. Kod nas su došli sa zapada i brzo osvojili Beograd, kao i druge gradove u Srbiji.

Ukus zapada iskusni kuvari i roštilj majstori doneli su i u domaće kuhinje, pa su ugostiteljski objekti specijalizovani za burgere, brzo postali poznati. Gotovo svaki stanovnik Beograda bez problema će vam nabrojati barem dva lokala na dobrom glasu, specijalizovana za pripremu burgera.

Burger na stolu

Sendviči – neobične kombinacije koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Rekli biste – sendviči mogu da se naprave kod kuće i to bi bila istina.

Ali nije svaki sendvič jednostavno napraviti.

Zato su tu lokali iz kojih možete poručiti sendvič po vašoj meri, sa sastojcima koje sami birate – tako jednostavno, u nekoliko klikova. Možete birati sve – od vrste kifle, preko sira, vrste mesa, salate, sosa, a dostupne su i brojne opcije za vegetarijance.

Slatkiši – da li stanovnici Beograda poručuju slatko

Da li slatkiše radije jedete sa nogu, u ugostiteljskom objektu ili poručujete?

Beograđani prave različite izbore, a dostava slatkiša nije retkost.

U Beogradu se poručuje baš sve!

Palačinke su jedan od omiljenih slatkiša stanovnika u Beogradu i rado ih biraju kada žele da uživaju svim čulima. Neki od najpopularnijih punjenja svakako je čokoladni krem u kombinaciji sa voćem poput banana, višanja, malina ili egzotičnija opcija sa ananasom i kokosom.

Osim palačinaka, popularni su i originalni kolači neobičnog izgleda i neodoljivog ukusa, ali i raskošne torte. Za velika slavlja poručuju se torte iz specijalizovanih radnji, a nije retkost poručivanje torte za poklon. Baš zbog navike Beograđana da biraju dostavu, izbor poslastičarnica za poručivanje slatkiša je veliki.

Uvek možete u nekoliko klikova poručiti premium tortu, slatkiš bez šećera, čak i sladoled koji vam stiže u perfektnom stanju – spreman za jelo!

Da li vam se otvorio apetit?

Ako ste iz Beograda i tražili ste inspiraciju u našem tekstu, nadamo se da ste je pronašli.

Dobra stvar je da hranu ne morate dugo da čekate, dostava u Beogradu stiže brzo, a hrana koju poručite zadovoljiće i apetite onih najzahtevnijih.

Kako biste bili potpuno zadovoljni brzinom dostave, ukusom i svežinom hrane, potrebno je da obratite pažnju na recenzije koje pronađete na internetu. Pogledajte ocenu restorana, komentare onih koji su već poručivali, te napravite pravi izbor i priuštite vašim nepcima zadovoljstvo!