Kako odabrati kvalitetan i praktičan poklon za dete?

Dečak sa polonom u rukama

Kvalitetan i praktičan poklon zanimljivog dizajna najbolji je poklon za svako dete. Zato, kada birate poklon za decu, potrebno je usredsrediti se na tri stavke: praktičnu upotrebu, kvalitet i izgled predmeta koji planirate da izaberete.

Naime, deci je najbitnije da li oni sa poklonom mogu da se zabavljaju i da li im se vizuelno dopada. Međutim, kao odrasli, mi znamo da poklon mora biti mnogo više od toga ‒ pre svega kvalitetan i praktičan.

Takođe, roditelji deteta biće posebno zadovoljni ukoliko za poklon odaberete neku praktičnu stvar koja će dugo služiti. U nastavku teksta predstavljamo vam nekoliko univerzalnih poklona za svako dete, kao i savete kako da budete sigurni da ste odabrali praktičan i kvalitetan proizvod iz svake kategorije.

Kvalitetna odeća – praktičan poklon za svako dete

Odeća je univerzalan poklon za svu decu koji uvek dobro dođe. Naime, pošto deca brzo rastu, roditelji imaju zadatak da im često kupuju odeću, što nije nimalo olakšavajuće po njihove finansije.

Kako odabrati adekvatan komad odeće za dete?

Deci će se komad odeće svideti i samo zato što na sebi ima zanimljiv print, ali roditelji će vam biti zaista zahvalni samo ako odaberete kvalitet.

Majice za devojčice, kao i majice za dečake od 100% pamuka najbolji su izbor ukoliko detetu želite da kupite komad odeće. Pamuk je prirodan i nežan materijal, što je idealno za osetljivu dečiju kožu. Takođe, ne postoji opasnost od razvijanja alergijske reakije, za razliku od popularnih veštačkih materijala.

Još jedna pozitivna osobina pamuka jeste njegova dugotrajnost. Pamuk je vrlo postojan materijal koji trpi visoke temperature, što znači da će preživeti veliki broj pranja, a da ne izgubi svoj kvalitet.

Kada birate odeću za dete, a niste sigurni koji broj mu odgovara, uvek kupite neki od većih brojeva. Čak i da je detetu majica velika, za samo nekoliko meseci može mu biti taman.

Deca na proslavi rođendana

Edukativne igračke – zabava i edukacija u jednom

Još jedan univerzalan poklon za decu jesu igračke. Igračke su nešto čemu će se svako dete sigurno obradovati, a najbolje od svega je što ih možete kupovati deci različitog uzrasta.

Kada kupujemo igračke za decu, većini nas je na pameti klasična podela na autiće, traktore i kamione za dečake i lutke i plišane igračke za devojčice. Međutim, postoji mnogo više opcija nego što nam se na prvi pogled čini.

Na primer, uvek se možete odlučiti za edukativne igračke, pogotovo ako je dete malo. Naime, edukativne, didaktičke ili pametne igračke kako ih neki zovu, su igračke koje podstiču decu na razmišljanje i razvoj kreativnosti i različitih kognitivnih sposobnosti.

U njih spadaju interaktivni stolovi za bebe, piši briši table, magične table za crtanje, različite drvene igračke i edukativne knjige. Oism za njih, možete se odlučiti i za puzle, slikovnice, društvene igre ili encikopedije.

Dakle, prilikom odabira igračaka za decu, osim izgleda same igračke, fokusirajte se i na kvalitet i njenu edukativnu stranu. Tako ćete detetu pokloniti zabavu, koja će mu ujedno i razvijati vijuge.

Knjige – neprevaziđeni klasik među poklonima pogodan i za mališane

Kog god da je uzrasta dete, uvek mu možete pokloniti knjigu. Od slikovnica za najmlađi uzrast, do popularne savremene literature za tinejdžere, u knjižarama ćete naći mnoštvo knjiga, na vama je samo da izaberete.

Pre svega, potrebno je da znate šta je to što dete interesuje. To možete saznati na osnovu njegovih omiljenih crtanih filmova ili načina na koji se igra. Ukoliko niste sigurni, zatražite pomoć od njegovih roditelja.

Zatim se uputite u najbližu knjižaru i zatražite od prodavaca da vas upute u to koje knjige odgovaraju uzrastu deteta za koje birate poklon. Dobro istražite njihov sadržaj i odaberite knjigu koja odgovara detetovim interesovanjima. Za kraj, poklon upotpunite lepom posvetom u vidu citata ili vaših ličnih misli.

Devojčica posmatra poklon koji je dobila

Školski pribor – prigodan poklon u svako doba godine

Školski pribor je nešto što će detetu uvek dobro doći. Polazak u školu i početak školske godine najbolji su trenutak da se odlučite za ovakvu vrstu poklona. Međutim, čak i da detetov rođendan pada u sred školske godine, sa priborom za školu ne možete pogrešiti, jer on uvek zatreba.

Posavetujte se sa detetovim roditeljima da li postoji nešto što mu trenutno treba. Možda mu se pernica pokvarila, ranac pocepao ili flomasteri potrošili. Ako dobijete konkretan odgovor, rođendanski poklon je rešen!

U suprotnom, uvek se možete sami odlučiti na set bojica ili flomastera, pernicu, sveske, ranac i drugo.

Prilikom odabira školskog pribora, usredsredite se na kvalitet, te birajte proverene marke. Osim toga, ne zaboravite da obratite pažnju i na detetov ukus, pa izaberite predmet u detetovoj omiljenoj boji ili sa printom njegove omiljene životinje ili crtaća.

Bez obzira da li ćete se odlučiti za kvalitetnu odeću, igračke, knjige ili školski pribor, kada birate poklon za dete, pre svega je potrebno usredsrediti se na kvalitet i praktičnost. Ovo su samo neki od predloga, a mi se nadamo da su vam bili od pomoći.