Proslava momačke večeri u svetu i kod nas?

Momačko veče je proslava u čast budućeg mladoženje, kojoj prisustvuju njegovi prijatelji, a koji su najčešće i organizatori proslave. To je na neki način poslednja noć koju budući mladoženja može da „luduje“ sa svojim najboljim prijateljima. Ona predstavlja njegovo opraštanje od starog, momačkog načina života, i čini prelaz u novo, odgovornije i mirnije doba života.

Momačke večeri imaju malo dublju simboliku od toga kako su predstavljene u filmovima i služe kao simbol prekretnice u životu svih muškaraca, koji se opraštaju od slobodnog života i uplovljavaju u bračne vode.

Kako se proslavlja momačko veče u svetu

Proslava momačke večeri širom sveta obeležava na različite načine. Zajedničko za sve njih je da je to prilika da bliski prijatelji ili članovi porodice zajedno provedu vreme sa budućim mladoženjom i proslave njegov skorašnji ulazak u bračni život.

 

Evo nekoliko uobičajenih načina kako se momačko veče slavi u svetu:

Izlazak u grad: Često se momačko veče slavi izlaskom u grad, posetom barova, klubova ili restorana. To uvek uključuje konzumiranje pića, muziku i opuštenu i veselu atmosferu, kada se evociraju uspomene na detinjstvo i događaje iz prošlosti ali se često zbijaju i šale na račun budućeg života mladoženje u „bračnom ropstvu“.

Aktivnosti na otvorenom: Momačko veče može uključivati i aktivnosti na otvorenom kao što su planinarenje, kampovanje, ribolov ili igranje paintballa ili golfa.

Adrenalinske aktivnosti: Za avanturističke tipove, momačko veče može uključivati ​​aktivnosti poput skakanja padobranom, rafting, vožnje brzim automobilima na stazi, bungee jumpinga ili penjanja.

Igre i takmičenja: Neke proslave momačke večeri uključuju organizaciju sportskih takmičenja ili različitih društvenih igara, koje budući mladoženja i njegovo društvo vole.

Putovanje u inostranstvo: Neke mladoženje mogu odlučiti da proslave svoje momačko veče putovanjem u inostranstvo, gde mogu istraživati ​​nove destinacije, iskusiti različite kulture i učestvovati u aktivnostima koje nisu dostupne kod kuće.

Tematske zabave: Tematske zabave takođe su popularne, gdje svi gosti dolaze obučeni u određenu temu ili kostim. Tema može biti bilo šta, od filmskih likova do istorijskih ličnosti ili superjunaka.

Važno je napomenuti da je momačko veče, to jest njegov sadržaj obično prilagođen željama, navikama i običajima mladoženje i njegovih prijatelja i mogu varirati u stilu i intenzitetu u zavinosti od aspiracija i interesa.

Kako se u srbiji proslavlja momačko veče

U Srbiji, momačko veče, obično je vrlo zabavno i opušteno okupljanje bliskih prijatelja mladoženje. Uz obilje muzike, alkohola i u veselju se proslavlja njegovo buduće venčanje. Tradicionalno, kum ili najbliži prijatelji mladoženje preuzimaju ulogu organizatora momačke večeri. Idealno je da se proslava nekoliko nedelja pre venčanja. Važno je da planiranje započne na vreme, kako bi ovom važnom danu prisustvovali svi dragi prijatelji.

Bitno je da se odabere pravo mesto, koje će omogućiti potpunu slobodu i ispunjenje svih planova za dobru zabavu. To mogu biti različite varijante, bilo da je u pitanju privatna kuća sa dvorištem, ekskluzivna vila sa pogledom na reku ili more, udobna planinska vikendica ili restoran. Svakako će se odluka o mestu doneti na osnovu želja i budžeta mladoženje i njegovih prijatelja.

Glavna karika u ovoj priči vezanoj za organizaciju momačke večeri svakako je KUM. On najbolje zna šta mladoženja voli, šta ga raduje i šta će će ga oduševiti. Zato je potrebno da bude glavni u organizaciji momačke večeri. I iskustva svih drugih prijatelja su neprocenjiva, tako da bi organizacija momačke večeri trebala da bude zajednički „projekat“ svih prijatelja, koji će svima ostati jedna divna uspomena.

Evo nekoliko uobičajenih načina kako se prvodi momačko veče u Srbiji:

Izlazak u grad: Kao i u drugim delovima sveta, često se momačko veče slavi izlaskom u grad, posetom barova, klubova ili restorana gde se mladoženja ispraća u brak.

Roštilj i piće: Mnoge momačke večeri u Srbiji organizuju se kod kuće ili na otvorenom prostoru uz roštilj. Prijatelji se tada okupljaju, peku meso na roštilju, konzumiraju piće, i uz pesmu i igru, prisećanje na zajedničke avanture i događaje iz prošlosti, provode opušteno vreme zajedno.

Igre i takmičenja: Pored obaveznih pića i muzike, i sportski duh može biti prisutan na momačkoj večeri. To može uključivati ​​igranje različitih društvenih igara, kao što su bilijar, kartaške igre, pikado ili organizovanje fudbalske utakmice ili basketa.

Posebne aktivnosti: Neretko momačko veče u Srbiji može uključivati i odlazak u SPA apartman, striptiz klub, kazino, vožnju luksuznim automobilom, odlazak na koncert ili pozorišnu predstavu, a nekad i vožnju brodom.

Zajedničko putovanje: Malo ređe, ali se dešava da se momačko veče organizuje kao zajedničko putovanje. Ovo najčešće praktikuju osobe avanturističkog duha.

Gde proslaviti momačko veče u Beogradu?

U Beogradu postoji mnogo različitih mesta koja su pogodna za proslavu momačke večeri. Beograd je poznat po svojoj živoj noćnoj sceni, pa poseta klubovima, restoranima ili barovima, može biti odličan način za proslavu momačke večeri. Klubovi i restorani na splavovima su čest izbor.

Beograd takođe daje mogućnost za aktivnije momačke zabave, kroz paintball ili laser tag. Ove aktivnosti pružaju priliku za timsku igru i adrenalinsku zabavu. Tu su i kockarnice i mogućnost zabave na otvorenom, u akva parkovima, na bazenima, ili uz roštiljanje u kućnoj atmosferi, ili na nekoj od prirodnih lokacija u gradu.

Takođe, veliki je izbor apartmana i vila u kojima se može organizovati momačko veče.

Postoje i izuzetne ponude SPA usluga i apartmana. Pojedini centri u svojim apartmanima organizuju momačke večeri. Jedinstvenu ponudu čini momačko veče u SPA-diskoteci, koja pored podijuma za igru, spaja prostor za žurke sa spa-saunom i đakuzijem. U fenomenalnom okruženju sa privatnim obezbeđenjem, i uz profesionalnog DJ-a i hostese, to momačko veče može biti nezaboravno.