Koja je zapravo cena lepog osmeha

Moderna stomatologija napreduje iz dana u dan, i stalno nam donosi novitete i razne procedure. Svaka procedura koju odradite i poboljšate celokupan izgled, ali i zdravlje vaših zuba i vilice, uticaće pozitivno na vaše samopouzdanje. Naravno, nije svaka stomatološka procedura namenjena svima, i zbog toga je najbolje da posetite svog stomatologa i raspitate se koja opcija je za vas najbolja. Najbitnije je da pronađete zubara u koga ćete imati potpuno poverenje, i koji će vam detaljno objasniti šta sve možete da očekujete na putu do novog osmeha.

U zavisnosti od zdravlja, ali i broja zuba u vilici, nekome će stomatolog preporučiti stavljanje krunica, dok će drugima biti potrebna ugradnja implanta. Nekome će se preporučiti procedura all on 4, a nekome all on 6, u zavisnosti koliko je potrebno ugraditi implanta po vilici. Pojedincima će dovoljno biti da na postojeće zube stave navlake ili vinire, i da promene svoj celokupan izgled. Naravno, svaka procedura zavisi i od vaših finansijskih mogućnosti, jer nekada je potrebno izdvojiti pozamašnu sumu novca ukoliko želite savršen osmeh.

Zašto izabrati zubne implante?

Zubni implant je titanijumski šraf koji se ugrađuje u kost vilice, i koji vremenom srasta sa njom. On predstavlja zamenu za koren zuba koji nedostaje. Ovo je jedan od najboljih načina na koji se nadoknađuje nedostatak manjeg ili većeg broja zuba. Ova dentalna procedura je u prednosti nad ostalima jer nakon nje nemate osećaj stranog tela u vama, a ni nikakve neprijatnosti. Putem ove procedure vraća se funkcija alveolarne kosti, koja predstavlja osnovu za normalno funkcionisanje vilice. Čuvaju se svi zdravi zubi i oni se ne bruse. Danas su najpopularniji i najbolji titanijumski implanti, jer njihov oblik podseća na zubni koren.

Pored standardnih, postoje i mini, koji se koriste kod onih pacijenata kojima je ostalo veoma malo vilične kosti da bi im se ugradili standardni. Jedna od mana koje se mogu desiti prilikom ove dentalne procedure, jeste što organizam može odbaciti implant. Međutim, ovo se veoma retko dešava, a kada se desi radi se ponovna ugradnja implanta. Zato je važno da odaberete stručnjake u ovoj vrsti stomatologije, i prepustite se njima i njihovom stručnom timu. Rezultati će vas oduševiti i nećete moći da se nagledate svog novog osmeha.

Zubni implanti imaju dobar odnos cene i kvaliteta

Kada su u pitanju zubni implanti cena je svakako stavka koja najviše interesuje pacijente. Iako je pislednjih godina zabeležen trend pada cena, nikako se ne može reći da je ova procedura jeftina. Ako se odlučite za proceduru ugradnje zubnih impanta cena koju možete očekivati kreće se od 290 evra, pa sve do 800 evra na pojedinim mestima. Svakako, najskuplji su oni koji su izrađeni od najkvalitetnijih materijala, i koji garantuju dug vek trajanja.

Na vama je da izaberete i da razmislite koliko ste spremni da odvojite novca za novi osmeh.Treba imati u vidu da prilikom postavljanja zubnih implanta cena treba da opravdava kvalitet, pa se rukovodite prema tome u donošenju odluke. Redovne kontrole i dobra oralna higijena će vam nakon ove procedure omogućiti da dugo uživate u svom novom izgledu. Jer, ovo je svakako dobra investicija, koja nudi dugoročne benefite za celokupno zdravlje i zubnu estetiku.

Dugotrajna vrednost zubnih implanata,šta su  troškovi a šta  benefiti

Kada razmatramo dugotrajnu vrednost zubnih implanata, važno je sagledati celokupnu sliku,

koja uključuje ne samo početne troškove, već i dugoročne koristi. Iako su inicijalni izdaci za

zubne implante često viši u poređenju sa drugim dentalnim procedurama, kao što su mostovi ili

proteze, njihova dugovečnost i efikasnost u očuvanju oralnog zdravlja čine ih isplativom

investicijom na duže staze. Implanti pružaju stabilnost i funkcionalnost koja je slična prirodnim

zubima, doprinoseći poboljšanju kvaliteta života i samopouzdanja. Takođe, sprečavaju atrofiju

kostiju, što je čest problem kod gubitka zuba. S obzirom na njihovu dugotrajnost, koja često

može biti i preko 20 godina, troškovi održavanja i potrebe za zamenom su značajno manji u

poređenju sa drugim opcijama. Ovo čini zubne implante ne samo ekonomski isplativim

izborom, ali i investicijom u dugoročno zdravlje i dobrobit pacijenta.