Unikatni pokloni za posebne prilike koji će zaseniti svakoga

Torta sa bombonama

Umetnost darivanja se ogleda u tome da svu ljubav, čestitke i tople reči fokusirate i uobličite u unikatan poklon za posebnu priliku, koji će izmamiti osmeh dragoj osobi. Svaki važan jubilej poput rođendana, godišnjice, diplomiranja ili rođenja deteta, predstavlja jedinstvenu priliku da ispoljite svoju maštu i sažmete sve najlepše emocije u jedan autentičan paketić. 

Ovakvi kreativni pokloni nose posebnu simboliku, jer izlaze iz okvira već viđenog, te neretko dodeljuju posebnu čar i notu personalizacije. S tim u vezi, naredne redove smo posvetili praktičnim i inspirativnim savetima koji će vas voditi da izaberete zaista poseban i originalan dar!

#1 Slatki pokloni – nepogrešiv izbor za rođendan

Ukoliko ste nesigurni oko izbora poklona za rođendan koji će razveseliti bilo koju osobu, smatramo da ne možete pogrešiti sa slatkim delikatesom. Bilo da slavljenik preferira neodoljivu mlečnu čokoladu u kombinaciji sa hrskavim keksićima, raskošnu belu čokoladu uparenu sa osvežavajućim voćem ili pak i aromatičnu crnu čokoladu i orašaste plodove – sigurni smo da će se oduševiti ovim slatkim gestom.

Međutim, umesto standardnih poslastica i povećih kolača, predlažemo da malo začinite stvari, na dobar način naravno. Pokloni iznenađenja su stoga idealni izbor, a oni mogu biti kreirani u formi tortica iznenađenja. 

Smash torte ili torte sa čekićem predstavljaju skorašnju inovaciju u svetu poslastičarstva, a odnose se na slatku kreaciju koja je obložena čvrstom čokoladom, koju je potom potrebno razbiti dekorativnim čekićem kako biste došli do poklona iznenađenja. 

Sve što treba da uradite jeste da izdvojite omiljene sastojke slavljenika kako biste kreirali slatki delikates, a da potom izdubite unutrašnjost u koju ćete kasnije smesti sitnice i sitne slatkiše. Završnu oblogu napravite sa strane kako biste njene ivice kasnije, istopljenom čokoladom, spojili sa tortom. 

Oblogu izradite od istopljene željene čokolade i putera, a možete ubaciti i jestive boje u smesu kako biste dobili galaxy efekat. Smesu rasporedite u kalup debljine 6 mm i zamrznite ga na 24 h. Ukoliko želite da kreirate zdravu verziju ove poslastice, postoje brojni recepti na internetu, u kojima možete da pronađete zamene za sastojke koji su manje dijetalni.

Uz ovu tortu, možete i kreirati omanje poslastice iz omiljenih filmova ili serija, kao što su famozni kupkejkovi iz knjige “Vidimo se u kapkejk kafeu”, a kao zanimljivi citati mogu biti vaša glavna dekoracija.

#2 Umetnost za umetnost – poklonite vaučer za kurs kreativne radionice

Umetnost darivanja može da uključuje i kurs slikanja, crtanja, vajanja, plesa ili bilo koje veštine koja biva zapostavljena, jer se “nikada nema vremena”. Ukoliko vaša draga osoba ima neki zanimljiv ili unikatan hobi koji neretko zapostavlja usled velike količine obaveza i nedostatka slobodnog vremena, podstaknite je kupovinom vaučera za kurs ili čas kreativne radionice.

Prema mišljenju mnogih, ovaj gest izlazi iz okvira ustaljenog i već viđenog, a ujedno kombinuje praktičnost i kreativnost. Verujemo da je svakome ponekad potreban vetar u leđa, a ovaj poduhvat ukazuje na činjenicu da brinete o njegovim željama, tendencijama i ambicijama.

Ove ulaznice možete poručiti online ili ih možete i lično rezervisati, a obično su u upotrebi nekoliko nedelja ili čak i meseci nakon rezervisanja.

Čas slikanja

#3 Napravite video kompilaciju – nematerijalni poklon koji nema cenu

Ako želite da zaista oduševite osobu, prikupite sav zajednički video materijal koji posedujete i napravite video kompilaciju vaših najlepših trenutaka. Na ovaj način ćete imati priliku da ispoljite vašu kreativnost i ujedno sažmete sve emocije u jedan kompaktan digitalni zapis.

Video može biti komične prirode, uz pratnju vaše omiljene muzike, ali i intimniji ukoliko je namenjen partneru. Pored videa, možete se poslužiti i vintidž varijantom – možete napraviti kompilaciju vaših omiljenih pesama. Muzika je jedan od najsnažnijih oruđa za pokretanja emocija i evociranje dragih uspomena, i stoga ovaj gest ima neprocenjivu vrednost.

Upotpunite ovaj poklon dirljivom čestitkom i verujemo da ćete zaista izvući široki osmeh na lice drugoj osobi.

#4 Kreirajte njihov jedinstveni parfem – unkatan gest

Ono što zasigurno neće biti okarakterisano kao promašaj jeste poklon parfem koji je kreiran specifično za datu osobu. Ovo je autentičan pečat koji će vaša draga osoba moći svakodnevno da nosi.

Unikatne i lične parfeme možete izraditi u specijalizovanim parfimerijama. Sve što je potrebno jeste da doznate koje mirisne note vaš partner, kolega ili prijatelj preferira kako biste izradili parfem u skladu sa njegovim ličnim afinitetima. Ukoliko to nije moguće, parfemdžija će vam pomoći prilikom izbora sastojaka.

Bilo da je u pitanju slatkasti i voćni miris, osvežavajući citrusni, aromatični drvenasti ili razigrani cvetni miris jorgovana, vaš unikatan parfem možete natočiti u pažljivo izrađenu bočicu koja će oslikavati stil vaše drage osobe.

Nadam se da vam je ovaj članak bio koristan, koliko i zanimljiv, te da smo vas inspirisali i podstakli da istražite najdublje delove vaše imaginacije kako biste kreirali zaista unikatan i prаkatičan poklon sa ličnim pečatom koji će raznežiti dragu osobu – srećno!