Kako na unapredite vaš biznis?

Sastanak

Da li ste preduzetnik, imate svoj biznis, ali niste zadovoljni rezultatima? U poslednje vreme posao je slabiji i nemate promet koji ste imali pre?.

Svaki biznis je rizik i bez ulaganja u isti, propadanje je neminovna situacija, pogotovo u današnje vreme tehnologije i medija, kada je potrebno više ulaganja da bi se izdvojili na tržištu.

Bez reklama na raznim portalima, različitim društvenim medijima, jako je teško istaknuti se od konkurencije i opstati. Probajte sa nativnim oglašavanjem, možda vaš posao procveta.

U nastavku teksta možete pročitati nekoliko saveta koji će vam pomoći da proširite svest o vašem brendu. poboljšate vaše poslovanje i povećate prihod.

#1 Ništa bez reklame

Kao što smo rekli, u današnjoj eri multimedijalnog sadržaja i društvenih mreža, nemoguće je voditi neki biznis, a ne biti prisutan da društvenim mrežama. Čak i mnoge velike kompanije kojima možda i nije toliko potrebna reklama se pridružuju trendovima i idu uz korak sa njima.

Danas, ako ne postojiš online, nisi revelantan. Internet je postao nužan deo našeg života. Kako napreduje tehnologija, tako se i poslovanje i biznis moraju prilagoditi tom napretku. Zbog toga morate ulagati u marketing. Drugačiji marketing od onog koji se koristio do sad.

Možete i dalje koristiti neke tradicionalne načine reklamiranja, ali njihova efikasnost je opala, pa je najbolje da se okrenete društvenim mrežama i novim vidovima reklamiranja.

Moć društvenih mreža

Društvene mreže imaju sposobnost da urade prava čuda za pojedina preduzeća. Jedna devojka je snimila TikTok video u kom se požalila svojim pratiocima kako im porodočni restoran slabo posluje i da je tužna dok posmatra mamu kako sedi i gleda u vrata čekajući mušterije.

Snimak je postao viralan i nakon dva dana, imali su toliko porudžbina da su morali da zaposle četiri nova radnika. To je moć društvenih mreža.

Ukoliko ih pametno koristite, možete uz vrlo mala ulaganja i malo kreativnosti dosegnuti do velikog broja ljudi, a uz veliki broj marketinških agencija, možete taj posao prepustiti profesionalcima, a vi uživati u novim klijentima i poslu koji dobijate.

Komunikacija sa klijentima

Pored velikog broja novih klijenata koje možete privući, na ovaj način, uz pomoć društvenih mreža i reklamiranja online, vi možete održavati i ostvariti komunikaciju sa već postojećim kupcima i klijentima.

Ovo vam pomaže u održavanju već postojećih veza i jačanju istih, što je značajno za uspešnost i dugotrajnost vašeg preduzeća. Na taj način osvajate srca kupaca i činite ih dugogodišnjim i pouzdanim klijentima i kupcima.

Poslovanje, grafikon rasta prihoda

#2 Web stranica – tvoje parče interneta

Web sajt ili web stranica preduzeća služi kao web prezentacija poslovanja jedne firme. Na taj način ste vrlo lako dostupni i pristupačni ljudima i ovaj sajt treba da odlikuje vas, vaše ideje, vaš brend i sve ono za šta se vi zalažete i radite.

Ukoliko nemate sopstveni web-sajt, potrebno je da ga napravite. Naravno, ne mislimo da to uradite sami, osim ako posedujete to znanje. Tako ćete uštedeti, ali ćete dobiti upravo onakav sajt kakav ste i zamislili.

Ukoliko niste vešti sa računarom i web dizajnom, a želite pravi, profesionalni web sajt, pronađite agenciju ili freelencera kod kojih je izrada web sajtova na spisku znanja i usluga.

Razmislite dobro kako želite da se predstavite na internetu i kako ste zamislili da izgleda vaš sajt, a ukoliko nemate nikakvih ideja, tu su profesionalci koji mogu da vam predlože neke ideje i neka idejna rešenja..

Naš savet je da potražite ili ukoliko ga nema nigde, da zatražite od njih da vidite njihov portfolio. Na taj način možete videti kakve web sajtove su prethodno pravili, pa možete tako da se uverite u njihov kvalitet, ali i da primetite možda neku ideju koju upravo želite da vidite na svom sajtu.

Istaknite se sa svojim web sajtom, pokažite svoj online prisutnost i vrlo brzo ćete videti prve rezultate i uspehe, prednosti i povećan obim posla i veći prihod. U to smo sigurni.

#3 Pružite iskustvo mladima

Ukoliko trenutno niste u mogućnosti da zaposlite radnike, a potrebna vam je pomoć oko poslovanja, možete primiti na prakse mlade studente čije studije imaju veze sa vašim poslovanjem.

Ne mislimo da uzmete studente i iskoristite ih, već da im pružite znanje i iskustvo uz novčanu nadoknadu koja je ipak povoljna za vas, a njima može itekako da znači u periodu studiranja.

Ovo pogotovo važi za preduzetnike u mestima koji imaju veliki broj fakulteta, a kad je u pitanju jug Srbije i kvalitetna omladinska zadruga Niš ih ima sigurno.

Na ovaj način dobijate mladu radnu snagu za koju niste dužni da plaćate doprinose, već dogovoreni iznos preko zadruge, a njima pružate radno iskustvo iz kojeg mogu da nauče mnogo, ali da im kasnije mnogo znači i za njihovu radnu biografiju.

Postoje razni načini pomoću kojih možete da unapredite vaše poslovanje, ostvarite veći prihod i tako poboljšate svoj kvalitet života i finansijski se osigurate. MI smo izdvojili tri načina za koja smatramo da mogu vrlo brzo da poboljšaju vaš biznis i da se brzo vidi napredak, ali i vraćanje uloženog.