Ferštapen dominantan i ove godine

Ovogodišnja sezona u Formuli 1 možda nije najzanimljiva po rezultatima, ali je svakako interesantna za praćenje, te svi oni koji obožavaju ovo takmičenje sigurno se sa nestrpljenjem nadaju svakom sledećem vikendu. Zato će se i preostale trke željno iščekivati, a do kraja sezone je ostalo pet trka. Najbolji vozači na svetu će se takmičiti za Veliku nagradu Amerike koja će se održati u Ostinu, a nakon će se takmičiti u Meksiko Sitiju za Veliku nagradu Meksika. Zatim se ide u Brazil na Veliku nagradu Sao Paola, a nakon toga se vozači opet vraćaju u SAD gde će se takmičiti u Las Vegasu. Šampionat se ove godine završava Velikom nagradom Abu Dabija nakon koje će biti poznat i konačni poredak.

Velika nagrada Japana

Trka za Veliku nagradu Japana je bila sedamnaesta trka u ovogodišnjoj sezoni Formule 1, i održana je na čuvenoj stazi u Suzuki. Kada su u pitanju kvalifikacije, najbrži u njima je bio Maks Ferštapen, a pratio ga je Oskar Pjastri u bolidu Meklaren Mercedesa. Na trećem mestu je bio njegov suvozač Lando Noris, a na četvrtom Šarl Lekler. Peti u kvalifikacijama je bio Serhio Perez dok je šesto mesto zauzeo Karlos Sainc Junior. Sedmi i osmi su bili vozači Mercedesa, Luis Hamilton i Džordž Rasel dok je deveti bio Juki Cunoda. Na desetom mestu se našao sjajni Španac Fernando Alonso.

Što se same trke tiče, i tu je potpuno dominirao Maks Ferštapen. Na ubedljiv način je osvojio prvo mesto ne dozvolivši bilo kome od rivala da mu priđe što nije nikakva novost kada je ova sezona u pitanju. Trka je sa druge strane imala svoje interesantne delove jer je čak dva puta morala da bude usporena. To se prvo desilo odmah na početku kada je Valteri Botas udario Aleksa Albona, a “deblji kraj” je izvukao i Guanjo Džou. Bezbednosno vozilo je moralo da izađe na stazu, a isto je učinjeno i kasnije tokom trke kada je Serhio Perez imao kontakt sa Kevinom Magnusenom. Inače, Perez nije imao previše sreće na ovoj trci jer je pre ovoga praktično uspeo da istera Hamiltona sa staze, a na kraju je morao i da odustane od trke odnosno da je pre vremena završi, pa su svi koji su se nadali njegovoj boljoj trci na kladionici sigurno bili i više nego razočarani.

Može se reći da je Noris imao najbolji start na ovoj stazi, ali ipak nije uspeo da na bilo koji način ugrozi prvo mesto Maksa Ferštapena. On je menjao mesta tokom trke sa klupskim kolegom Pjastrijem da bi na kraju ipak završio kao drugi jer je bilo evidentno da je u drugoj polovini trke bio brži na stazi.

Osvojena titula za Red Bul

Ferštapen je pobedom u Japanu obezbedio i svom timu drugu uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora. Zahvaljujući njemu, ona je osvojena na impresivan način, i sigurno će svi navijači Red Bula dugo pamtiti ovu sezonu po gotovo neverovatnim trkama Maksa Ferštapena, i apsolutnoj dominaciji Red Bula. Ne bi trebalo zaboraviti ni Serhija Pereza u ovoj računici, ali je on ipak ostao u senci fantastičnih partija koje je Ferštapen ove godine pokazao.

Veliki uspeh za Meklaren u Japanu

Vozači Merklaren Mercedesa, Lando Noris i Oskar Pjastri su u Japanu stigli do pobedničkog postolja, i tako najavili odlične trke do kraja sezone, a te najave su se ubrzo i obistinile. Četvrti na ovoj trci je bio Šarl Lekler dok je peto mesto osvojio Luis Hamilton. Njemu se ove godine definitivno nije dalo da poveže nekoliko pobedničkih postolja, te će morati da se zadovolji verovatno trećim mestom u generalnom poretku, ali će i za njega morati da se bori do kraja. Na šestom mestu trke u Japanu je završio Karlos Sainc Junior dok je sedmi bio Džordž Rasel. Osmo mesto je osvojio Fernando Alonso koji u drugom delu sezone beleži nešto lošije partije nego što je to bio slučaj u prvom delu godine, pa se čini da mu sezona liči na neku nepredvidivu slot igru. No, on i dalje drži četvrto mesto u generalnom plasmanu, a ima šanse i za treće mesto. Deveto i deseto mesto su zauzele klupske kolege, Esteban Okon i Pjer Gasli.

Velika nagrada Katara

U Kataru se samo formalno dogodilo ono što je bilo očekivano već nakon nekoliko trka u sezoni. Maks Ferštapen je ovde potvrdio svoju neverovatnu dominaciju, i tako došao do titule prvaka Formule 1 za 2023. godinu. On je zabeležio 14. pobedu u ovoj takmičarskoj godini, i na maestralan način pokazao da mu trenutno nema ravnog među vozačima “najbržeg cirkusa na svetu”. On je do potrebnih bodova za konačni plasman došao u sprint trci u kojoj je osvojio drugo mesto. Na prvom mestu se našao Oskar Pjastri što je rezultat vredan pažnje, i verovatno trijumf koji će mu dati veliki podsticaj za buduće vožnje. Treći je bio njegov kolega iz klupskog boksa, Lando Noris, a četvrti Džordž Rasel. Na petom mestu se našao Luis Hamilton, šesti je bio Karlos Sainc Junior, a sedmi Aleks Albon. Osmo mesto i poslednje bodove osvojio je Fernando Alonso.

Pjastri i Noris odlični i u Kataru

Kada govorimo o samoj trci u Kataru, Ferštapen je došao do trijumfa, ali su veliki uspeh ponovo ostvarili vozači Meklaren Mercedesa, Oskar Pjastri i Lando Noris osvojivši drugo odnosno treće mesto, i tako pokazavši da njihovo mesto na pobedničkom postolju na prethodnoj trci u Japanu nije bilo slučajno. Četvrti u Kataru je bio Džordž Rasel dok se na petom mestu našao Šarl Lekler. Šesti je bio Fernando Alonso, a sedmo mesto je osvojio Esteban Okon. Osmi je bio Valteri Botas, deveti Guanjo Džou, dok je deseto mesto osvojio Serhio Perez. Ono što je obeležilo Veliku nagradu Katara je i odustajanje Hamiltona, i to već na samom početku trke što je mnoge koji su igrali klađenje uživo na ovoj trci sigurno i više nego razočaralo. Hamilton je bio treći na treningu, a ispred njega su se nalazili njegov klupski kolega, Džordž Rasel i Ferštapen. Hamilton je pokušao da ih obiđe, imao kontakt sa Raselom, i nakon toga je morao da odustane od trke, i tako ostane bez ijednog boda iz Katara.