Detalji koju svaku kuhinju čine luksuznijom i elegantnijom

Jeste primetili da se tokom uređivanja najveća pažnja i najviše truda ulaže u opremanje i osmišljavanje dnevnog boravka i kuhinje? Mesta gde se najviše vremena provodi u potpunoj ugodnosti, gde se primaju gosti, bliski ljudi, i mesto gde se za sve sprema da se ta ugodnost još više oseti. Zato i imamo nekoliko vrlo efektnih saveta za to kako da jedna kuhinja izgleda elegantnije i luksuznije. I zapamtite, nije sve u većem ulaganju novca, već često u samom odabiru prilikom uređivanja enterijera.

Odabir sudopere

Možda vam se na prvu loptu ne čini da sudopera može da promeni izgled kuhinje u velikoj meri, ali je dovoljno da uporedite jednu istu kuhinju i njen izgled sa klasično, srebrnom sudoperom i , recimo, nekom sudoperom u boji. Drastična razlika je odmah vidljiva.

Da bi se dobio elegantniji izgled, onda vodite računa najpre o obliku. Sudopera okruglog oblika, ili pravougaonastog, mnogo više daje luksuznom doživljaju prostora, nego što je to klasična, četvrtasta sudopera. Kada odaberete oblik, pređite na materijal a onda i njegovu boju. Najlepšu promenu koja može da nastupi donose sudopere u crnoj, bež boji, kao i sudopere peskarenog efekta, što je u stvari samo do toga od kojeg je materijala napravljena. U odabiru odsjaja, vodite se time da mat finiš na njim je uvek elegantniji, te možete slobodno izbeći one sjajne. Već ovakvom promenom, samo promenjenom sudoperom, enterijer kuhinje dobiće neverovatno drugačiji izgled.

Mermerne ploče

Jednobojne kuhinje su vrlo lepe, a ujedno su i lakše za kasnije nadograđivanje enterijera, kao i za održavanje. Međutim, kada je reč o potpunoj beloj, krem, sivoj kuhinji, dobijate sterilno ili jednolično okruženje. Ovo vrlo lako možete „razbiti“ postavljanjem mermerne radne ploče. Naravno, ne pravog mermera, budući da je jako težak, već tkvom pločom koja je presvučena u mermerni dizajn.

Efekat mermera, kada se nalazi u jednostavno opremljenom prostoru, bez mnogo boja, donosi visoku dozu elegancije i luksuza, a ujedno je odličan detalj za dalje planiranje i uređenje enterijera.

Šank u kuhinji

Osim što je odličan kao detalj, šank predstavlja vizuelnu odvojenost kuhinje od ostatka prostora, a ujedno ima visoku funkcionalnost. Problem sa njima jeste kada se pretrpaju policama, fiokama, kada postanu skladište za kuhinjske aparate i slično. Kada želite da kuhinjski šank odiše elegancijom i luksuzom, onda je potrebno da budu razgušeni od suvišne upotrebe i detalja.

Šank je najbolje spojiti tako da bude u skladu sa kuhinjom, radnom površinom, uz neke police za vino, lustere koji vise iznad samog šanka… Na taj način šank je savršeno funkcionalan za pripremu jela, korišćenje tokom obroka, a van toga odiše elegantnim izgledom i sređenošću.

Crno-zlatni detalji

Ovo nije ideja koja je svuda lako uklopiva, već onda kada kuhinja to dozvoljava. To znači da boje kuhinjskih elemenata najpre dozvoljavaju upotrebu crne i zlatne boje kroz detalje. Crne i zlatne slavine su sve popularnije, upravo zbog činjenice da čine prostor vrlo luksuznim. Tu su i zlatne ručke, zlatni detalji poput držača za ubrus papir, zlatni escajg, zlatne zakačke za krpe i druge potrepštine… Svakako, kombinacija crne i zlatne daje poslednji ili finale touch svakom vrlo elegantnom i jako lepom prostoru.