Stomatološke ordinacije za kompletnu brigu o oralnom zdravlju

Savremene stomatološke ordinacije pružaju širok dijapazon usluga koje su tu da brinu o kompletnom dentalnom zdravlju. Na ovaj način je moguće imati kompletnu uslugu, izlečiti stanja, sprečiti pojavu bolesti i estetski poboljšati izgleda zuba.

Sve to se dobija redovnim kontrolama od strane stomatologa koji imaju znanje, veštinu i svetski priznatu stručnost u tretiranju najrazličitijih stanja.

Stomatološki pregledi i dijagnostika

Briga o oralnom zdravlju započinje sa pregledom i otkrivanjem tegoba, a stomatolog je osoba koja može da uoči najmanje promene i izleči ih još dok su u fazi nastajanja i razvoja. Sve vezano za zube možete pronaći na sajtovima stomatoloških klinika, ali sve započinje sa kvalitetnim pregledom.

Zubarska stolica sa svim dodacima je ključ najbolje dijagnostike pa se uz pomoć osnovnih instrumenata pregleda zubna gleđ, zdravlje desni i onda planiraju eventualno lečenje.

Pregled ne boli, brz je i precizan, a u dijagnostici se mogu koristiti i druge metode kao što je kompjutersko ili radiološko snimanje. Digitalna metoda planira izradu protetičkih dodataka koji su zato preciznije urađeni i bolje se uklapaju sa ostalim zubnim nizom.

U dijagnostici se koriste savremene procedure koje otkrivaju zdravlje korena u vilici i osiguravaju da se sve promene uoče na vreme.

Klasične popravke zuba uz pomoć savremenih metoda

Jedna od najčešćih postupaka za lečenje zuba je uklanjanje karijesa i punjenje šupljine sa odgovarajućim materijalom.

Nekada su se postavljale crne plombe koje su zahtevale da se i za najmanji kvar uklanja dosta zubne mase da bi ispuna stajala na mestu. Sa belim plombama to nije slučaj.

One stoje na mestu čak i kada je ispuna mala, bele su i savršeno se stapaju sa zubom pa su i estetsko poboljšanje i zdravija opcija za zdrave zube.

Zubne navlake i fasete nove generacije

U slučaju pucanja ili velikog oštećenja prirodne krune zuba, u stomatološkoj ordinaciji se postavljaju veštačke krunice koje su kvalitetne i savršeno imitiraju prirodan zub.

Starije varijante su metalokeramičke jer imaju metalnu osnovu, a bezmetalne su cirkonijum-keramičke koje imaju cirkonijum pokriven keramikom. Zbog toga je ova varijanta belja i izgleda prirodnije, ali zahteva i manje prirodnog zuba da bi nosio veštački zub pa je ovo i medicinski opravdaniji izbor.

Fasete su tanke ljuspice koje se stavljaju na prednju stranu zdravih zuba i tako menjaju njegov izgled, boju i oblik. Neizostavne su kod popularne Hollywood smile tehnike, ali i kada pojedinačni zubi nisu odgovarajuće boje ili oblika.

Implantologija za najteža stanja

Implanti omogućavaju rekonstrukciju čitavog zuba, od korena pa do zubne krune i postupak je koji zahteva nekoliko postupnih dolazaka za pravilno fiksiranje delova koji su trajni (titanijumski koren) i zubne krune koja je izdržljiva i može da traje više od decenije.

Na sličnom principu funkcioniše i All on 4 i All on 6 metoda koja nosi čitav most od 12 kruna na 4 ili 6 veštačkih korenova i tako rešavaju problem potpune krezubosti.

Stomatološke ordinacije koje nude ovakvu uslugu imaju i mogućnost izvođenja operativnih zahvata na vilici uz lokalnu anesteziju i dobro opremljenu salu za ovakve postupke. Uslugu je moguće dobiti u najsavremenijim ordinacijama jer je ovo usluga i nova i popularna i u svetu.

Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilne pozicije zuba u vilici. Za to se koriste posebne proteze i navlake za noć, a ako se reaguje na vreme, u ranom dobu, mogu se dobiti odlični rezultati, ali i odrasli često na ovaj način koriguju izgled vilica, a samim tim menjaju crte lica.

Savremene stomatološke ordinacije nude i klasične i proteze koje se ne vide jer se stavljaju sa unutrašnje strane pa su modernije i lakše se prihvataju.

Pored svih ovih usluga treba istaći i to da se u savremenoj stomatološkoj ordinaciji ostvaruju usluge dečije stomatologije, laserske stomatologije i svih vrsta oralne hirurgije.

Važno je redovno kontrolisati zdravlje zuba i čitave usne duplje jer se neki problemi mogu primetiti samo uz pomoć detaljnog pregleda. Čak i kod najjednostavnijih procedura se primenjuju nove i savremene tehnike pa je važno obratiti se stručnim stomatolozima, onima koji unapređuju svoje tehnike i prate svetske trendove.

Naši stomatolozi su čuveni i u svetu pa smo na svetskoj mapi dentalnog turizma i puno osoba dolazi kod nas zbog niske cene, a najkvalitetnijih tehnika. Zato se za sve tehnike ne mora ići u inostranstvo i tražiti pomoć – naši stomatolozi su dovoljno stručni, kao i brojne stomatološke ordinacije.

Proverite zdravlje zuba i iskoristite neke od načina za unapređenje svog zdravlja. Dobićete maksimalnu uslugu i sve vezano za zube, od prevencije, saveta, pa preko lečenja i kontrole. Posetite svog stomatologa i brinite o svom zdravlju na vreme.