Радио Беседа уживо

Актуелно Емисије
Одложено слушање
Архива

Хришћанство и технологија

ПОЧЕТНА СТРАНА
» Мирис папира
» Алас
» ИНФОРМАТИКА
» Матична биометрија
» Естетика глобалног
» Приватност у 21. веку
» Отворени програм
» Приватност: привилегија, право или празнина?
» Ту и негде тамо
» Умрежена слобода
» У мрежи
» 6К
» Када бих могла да бирам
» Информационо друштво
» Вештачка интелигенција 2
» Вештачка интелигенција 1
» Тачка Л2
» НАУКА - целовитост и неонске рекламе
» НАУКА - место сусрета човека са Богом
» Улога верских заједница у одбрани приватности
» Стратегија борбе за заштиту приватности
» Лајк или спасење
» Црква пред изазовом савремене технологије II део
» Одбрана и последњи дани приватности
» Црква пред изазовом савремене технологије I део
» Антиисихазам модерне цивилизације I део
» Антиисихазам модерне цивилизације II део
» Бинарни код
» Чиповање и технолошки хибриди
» Треба ли бринути о технолошкој будућности?

У мрежи

Последњих година се појавило много материјала и изјава „стручњака“ који технологију стављају у контекст пропасти… То су све бесмислене и неодрживе дезинформације креиране или ради самопромоције, или из огромног непознавања суштине проблема. То је оставило и трага тако да су данас људи смућени и у потпуном безнађу и страху од чипова, докумената, Интернета... Суштина проблема и решење јесте једино у освешћивању људи, упознавању људи са технологијом, са њеним граничним дометима, етичким кодексима, и уз то неминовно враћање људи себи и својим зрелим критичким разматрањима окружења

Друштвена мрежа је структура састављена од појединаца или организација који се називају „чворови“, а који су повезани једним или више специфичних типова међузависности, као што су вредности, визије, идеје, познанства... Истраживање у академској средини је показало да друштвене мреже функционишу на више нивоа, почевши од породице до нивоа нације и данас, играју критичну улогу у одређивању начина на који ће се неки проблеми решити. Број корисника који се на дневној бази пријављују на Фејсбук је 1.3 милијарде!
У једном интервјуу за часопис Печат, написали сте следеће: "Кад не постоји ауторитет који би стао на пут неоснованим и шокантним тврдњама које потиру званичну верзију догађаја, науку или здрав разум, цветају сајтови који наводно откривају дуго скриване тајне. Њиховим посетиоцима често није важно што дотична електронска страница нема никакав кредибилитет, све док одобрава њихове предрасуде о свету. Светска мрежа је раскрстила с цензуром, али њени корисници сами себи намећу цензуру кад посећују само оне сајтове за које унапред знају да ће потврдити њихове ставове. Иако су друштвене мреже слободне платформе које сваком дају право да шири и тумачи податке, власници профила најчешће прате објаве својих пријатеља и истомишљеника, не излажући се другачијим мишљењима, што онемогућава дијалог и ширење сазнања. У том смислу интернет је најбоља потврда наших предрасуда, па и теорија завере."
Радио Православне Епархије бачке
Змај Јовина 4, Нови Сад 21000
Телефон: +381 21 402 403,
Tел/факс: +381 21 53 98 97
Мобилни телефон: +381 66 888 20 50
info@beseda.rs
www.beseda.rs