Радио Беседа уживо
Тренутно на програму:
Епархија бачка О нама Контакт-редакција Установе Епархије бачке
РТВ СПЦ
Актуелно Емисије
Одложено слушање
Програмска схема Архива Информативна служба
Пријем вести

Адађо

Архива...


Аутор емисије:

Јелена Глушица Рођена је 5. новембра 1985. године. Завршила је нижу и средњу музичку школу "Исидор Бајић" као флаутиста у класи проф. Јасне Марковић Вујановић. Дипломирала је музикологију 2010. године на Академији уметности у Новом Саду. Бави се новинарством у области музике од средњошколских дана, као и хорским певањем. Учествовала је на бројним концертима и радионицама у земљи и иностранству.


» Адађо – John Field
» Адађо – НОМУС 2017 – Ави Авитал
» Адађо – Шопен на историјским клавирима
» Адађо – НОМУС 2017 – Фреди Кемпф
» Моцартови савременици – циклус емисија поводом 260 година од рођења салцбуршког композитора
» Адађо – Voces8
» Адађо – Николај Геда
» Адађо – Аида Гарифулина
» Адађо – Шубертове соло песме
» Божићне музичке емисије на радију „Беседи”
» The Clarinotts
» Нурија Ријал
» Меланија Бугариновић
» Адађо – Џорџ Онзлоу
» У сусрет НОМУС-у
» Адађо – Висенте Мартин и Солер
» Адађо – Николаус Арнонкур
» Циклус емисија посвећених Волфгангу Амадеусу Моцарту – у сусрет 260. годишњици композиторовог рођења
» АДАЂО 115: Евгениј Кисин
» АДАЂО 116: Сергеј Дјагиљев

У сусрет НОМУС-у

Уочи почетка Новосадских музичких свечаности 2016. године, представили смо два ансамбла која су наступила пред новосадском публиком - дувачки квинтет Француски дувачи и Камерни оркестар Франц Лист.

Les Vents français

У сусрет предстојећем 41. издању Новосадских музичких свечаности, које се ове године одвијају у периоду од 15. до 22. априла, емисију која је пред вама посвећујемо тренутно једном од најбољих камерних ансамбала на светској музичкој сцени – Француским дувачима. Сјајни музичари који су оформили овај састав представиће се новосадској публици у недељу 17. априла у Синагоги. Ми смо искористили прилику да вам пред почетак НОМУС-а представимо реномиране чланове овог ансамбла, укажемо на лепоту заједничког музицирања свирача на дувачким инструментима, те да вам откријемо шта је то била такозвана Harmoniemusik и зашто су баш француски композитори највише волели да пишу за флауту, кларинет, обоу, фагот и хорну.

Камерни оркестар Франц Лист

У уторак 19. априла у новосадској Синагоги слушаћемо и Камерни оркестар Франц Лист из Будимпеште, ансамбл који ће наступити по трећи пут у нашем граду, указајући тиме поштовање према традицији и квалитету Новосадских музичких свечаности. Неколико дана пред наступ мађарских гудача одлучили смо да вам представимо њихову делатност и да из богате дискографије, стваране у претходних пола века трајања ансамбла, издвојимо мали део како бисмо вам и звуком приближили оно што су некадашњи студенти гудачког одсека Музичке академије Франц Лист деценијама стрпљиво изграђивали преданим радом уз вођство свог концертмајстора Јаноша Роле.


Les vents francaisLes Vents français

Kamerni orkestar Franc ListКамерни оркестар Франц ЛистРадио Православне Епархије бачке
Змај Јовина 4, Нови Сад 21000
Телефон: +381 21 402 403,
Tел/факс: +381 21 53 98 97
Мобилни телефон: +381 66 888 20 50
info@beseda.rs
www.beseda.rs