Објављено: Пон, дец 4th, 2017

Владимир Путин поздравио чланове Архијерејског Сабора Руске Православне Цркве

Москва, 29. новембар 2017. г.  

Председник Руске Федерације В. В. Путин је упутио поздрав учесницима Архијерејског Сабора Руске Православне Цркве, преноси Патријархија.ru.

Учесници Архијерејског Сабора Руске Православне Цркве

Ваша Светости!

Поштовани архипастири!

Срдачно вас поздрављам приликом отварања Архијерејског Сабора Руске Православне Цркве који је уприличен поводом стогодишњице обнављања патријараштва у нашој земљи.

Одлука о обнављању патријарашког служења која је донета на Помесном Сабору 1917-1918. године представљала је велики и заиста историјски догађај у животу Руске Православне Цркве, који је у многоме одредио њену узвишену подвижничку мисију. Без обзира на тешка искушења Црква је увек била са својим народом, делила је с њим невоље и радости, искрено се трудила да се у друштву сачувају моралне и патриотске вредности, идеали мира, добра и праведности. У годинама Другог светског рата она је подржавала и надахњивала људе и помагала им је да пронађу духовни ослонац.

Драго нам је што знамо да је Руска Православна Црква данас у великој мери проширила делокруг свог служења. Она непрестано посвећује пажњу проблемима просвете и доброчинства, васпитавању генерације која расте, заштити породице, материнства и детињства. И наравно, драгоцен је њен допринос консолидацији друштва, чувању међунационалног мира и слоге и конструктивног дијалога с државом у вези с најважнијим питањима из живота земље.

Сигуран сам да ће овај Архијерејски Сабор као највиши орган хијерархијске управе Руске Православне Цркве бити одржан у плодном и конструктивном кључу и да ће имати великог одјека у јавности.

Желим вам успешан рад и све најбоље.

В. Путин

Са руског Марина Тодић

29 / 11 / 2017