Објављено: Уто, феб 21st, 2017

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА УРУЧИЛА УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ ДЕЧИЈОЈ БОЛНИЦИ У НОВОМ САДУ

Нови Сад, 21. фебруар 2017 – Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина уручила је данас нови ултразвучни апарат за бебе Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. Овај ултразвучни апарат донација је хуманитарне организације Лајфлајн Торонто – Канада чији је покровитељ Принцеза Катарина, а вредност апарата је 20.000 долара.

„Неизмерно сам срећна што захваљујући сарадњи са Лајфлајн организацијом из Канаде данас имам прилику да уручим још један у низу ултразвучних апарата. Овај апарат много ће значити лекарима у дијагностици и лечењу, а самим тим помоћи ће и нашим малим и храбрим пацијентима. Мислимо на децу из целе Србије“, рекла је Принцеза Катарина овом приликом.

Принцеза Катарина захвалила је одбору Лајфлајн Торонто – Канада, као и црквеном одбору и верницима цркве Светог Стефана у Отави у Онтарију који су учествовали у прикупљању средстава за ултразвучни уређај. Присутнима се обратила и проф. др Јадранка Јовановић-Привродски, в.д. директора Института:

„У име Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, желим да Принцези Катарини и организацији Лајфлајн Торонто – Канада захвалим на овој изузетно вредној донацији која ће у многоме допринети да рад наших лекара буде лакши и ефективнији. Наша сарадња са Принцезом Катарином и Лајфлајном траје већ годинама и сигурна сам да ће се наставити и у будућности”, рекла је проф. др Јадранка Јовановић-Привродски, в.д. директора Института.