Објављено: Суб, јун 3rd, 2017

Прослава празника Светих царева Константина и Јелене на Грбавици

 

 

У суботу, 3. јуна 2017. године, са почетком у 18 часова, на празник Светих равноапостолних царева Константина и Јелене, у новосадском насељу Грбавица, служено је вечерње богослужење и благосиљани су славски дарови – колач и жито, а поводом славе храма који ће бити подигнут на том месту и чија изградња треба да почне током овог месеца.

Вечерњим богослужењем началствовао је протојереј Предраг Толимир, парох храма Свете браће Методија и Кирила, уз саслужење свештенства новосадских храмова. После благосиљања славског жита и резања славског колача, протојереј Жељко Латиновић, настојатељ Светоуспенског храма у Новом Саду, поучио је сабрани народ о значају данашњег празника и изразио наду да ће светлост Крста Господњег, која је обасјала светог цара Константина, ускоро обасјати Грбавицу засијавши на кубетима нове цркве.
Напослетку је и настојатељ будућег храма на Грбавици, протојереј Стојан Билић захвалио браћи свештеницима и верном народу Божјем, што су се одазвали на његов позив и што су својим присуством увеличали духовну радост у славу Божју, а у част Светих царева Константина и Јелене.

Прота Стојан је најавио почетак радова на изградњи храма рекавши да су се, после више година чекања, стекли сви услови за то.

ФОТО АЛБУМ