Објављено: Уто, окт 31st, 2017

МОШОРИН: ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „НЕЗАПАМЋЕНА БИТКА”

 

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа Бачког Г.Г. Иринеја, 29.октобра 2017.године у Храму Силаска Светога Духа на апостоле у Мошорину,одржана је промоција књиге „Незапамћена битка-српски добровољци у Русији 1914-1918”.

Говорећи о својој књизи, др Милан Мицић је изразио велику благодарност Његовом Преосвештенству Епископу Бачком Г.Г. Иринеју, што је добио прилику и благослов да своју књигу представи у Храму, окружен Богом, иконама и топлином православља.

Књига „Незапамћена битка” описује животни и ратни пут неколико десетина хиљада Срба, који су се, бивајући држављани Аустроугарске, нашли на источном фронту, очи у очи са својом православном браћом Русима,на супротним странама и у различитим рововима. Дирљива сведочанства потомака тих војника описују нам српску муку и пут од аустријске војне капе до српске шајкаче, јер готово сви војници Срби у редовима аустроугарске војске су прешли на страну Руске царске војске и формирали Прву српску добровољачку дивизију, која ће касније имати велику улогу у пробијању Солунског Фронта.Њихов животни пут је преточен у ову прелепу књигу…

Промоцијом књиге “Незапамћена битка“, аутора др. Милана Мицића помоћника покрајинског секретара за култура, Црквена Општина мошоринска наставља други циклус предавања и манифестација под називом “Мошоринска прича-здраво лице Свете равнице“ и следеће окупљање заказује за 26.новембар 2017.године.