Најмање 44 особе су данас погинуле, а више од 100 је повређено у два напада на коптске цркве у Египту, саопштили су званичници најновији број жртава.

Египатски председник Абдел Фатах ел Сиси наредио је данас распоређивање војних трупа по целој земљи, након што је у два бомбашка напада у коптским црквама убијено 44 људи, саопштила је ел Сисијева канцеларија.

„Председседник Абдел Фатах ел Сиси, врховни командант оружаних снага наредио је војним јединицама да се одмах распореде и помогну цивилној полицији у обезбеђивању битних постројења у свим провинцијама у Републици“, наводи се у саопштењу, преноси Ројтерс.

У две коптске цркве у Египту данас су изведена два бомбашка напада у којима су убијене 44 особе, а око 100 је повређено“.

У експлозији у коптској цркви на северу Египта данас је погинуло 25 особа, а повређено је више од 78 људи, саопштили су извори безбедносних служби.

Египатска државна телевизија потврдила је да се експлозија догодила и да се још не зна узрок експлозије у граду Танта, у делти Нила.

Ројтерс преноси да за ову несрећу нико није преузео одговорност.

До експлозије је дошло у време када египатски хришћани, углавном Копти, славе пазник Цвети.

У децембру, у експлозији у коптској саборној цркви у Каиру, погинуло је 25 особа, а рањено 49, међу којима је био велики број жена и деце, подсећа британска агенција.

То је, годинама уназад, био најсмртоноснији напад на египатску хришћанску мањину.