Објављено: Уто, мај 9th, 2017

КОНЦЕРТ „БАРСЕЛОНА ЏИПСИ БАЛКАН ОРКЕСТРА” У НОВОСАДКОЈ СИНАГОГИ

 

 

Јединствен и савремен звук ансамбла „ Барселона Џипси Балкан Оркестра”  који ће у Новом Саду наступити 14. маја у Синагоги, долази из посвећеног и страственог проучавања мелодија, сазвучја и карактера ромске, клезмер, балканске и медитеранске музике.

Из интерпретације ових младих, музичара, избија дубоко разумевање да је њихова музика складна мешавина традиција и различитих култура, па да самим тим она превазилази све географске границе јер обједињује отиске и трагове различитих етничких група: ашкенаских и сефардских Јевреја, Рома, као и свих народа који су у неком тренутку били део Отоманске империје.

Чланови групе такође имају различите корене и оплемењују бенд разноврсним утицајима.

Оркестар је до сада имао бројне успешне наступе у Италији, Шпанији, Аустрији, Француској, Швајцарској, Турској, Холандији, Немачкој, Норвешкој, Словенији и Србији.

Концерт бенда „ Барселона Џипси Балкан Оркестра“  ће бити одржан у недељу, 14. маја у Синагоги са почетком у 20,00 часова!

Продаја улазница и информације у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/III, тел. 021/452-344), радним данима од 8 до 14ч!