Објављено: Пон, мај 29th, 2017

ГОСТ РАДИЈА: ДР ТИЈАНА ПАЛКОВЉЕВИЋ – БУГАРСКИ

 

ПОНОВО РАДИ ОБНОВЉЕНА ГАЛЕРИЈА МАТИЦЕ СРПСКЕ

 

Галерија Матице српске ове године обележава 170 година свог трајања, постојања и деловања. Са жељом да буде у целости приправна за овај јубилеј преуређена је и обновљена и фасада зграде Галерије.

Поводом Јубилеја Галерија ће током читаве године уприличити низ културних дешавања, изложби, предавања, промоција књига и представљања свог рада и сарадника.

Завршетак радова на обнови фасаде биће обележен у четвртак  1. јуна у 20 часова и 21 минут, а већ наредних дана биће отворене чак три изложбе. У суботу  3. јуна биће представљена „Поклон-збирка Иванке Ацин“ аутора Мирославе Жарков, историчара уметности; У уторак 6. јуна биће отворена изложба „Шидијанке Саве Шумановића“ у сарадњи са Галеријом слика „Сава Шумановић“ из Шида, а у петак 9. јуна изложба под називом „Слике пролазног света, односи француског и српског интимизма“, аутора др Дијане Метлић и у сарадњи са Француским Институтом Србије.

Управник Галерије Матице српске др Тијана Палковљевић Бугарски била је гост радија Беседе и говорила о обележавању јубилеја Галерије, раду и  ангажовању целокупног тима како би ова институција културе поново и заслужено представљала темеље наше историје , културе, традиције али и савременог музеолошког рада.