Објављено: Пон, феб 13th, 2017

ЏЕЗ КОНЦЕРТ ТРИА ДЕЖЕА ОЛАХА НА БРОДУ ЦЕПЕЛИН

 

У суботу 18. фебруара ове године концерт ће одржати одличан џез пијаниста и композитор Олах Деже са својим триом који долазе из Мађарске.

Програм који изводе ослања се на уметничку музику Беле Бартока  „Шест румунских народних игара” и џез стандарде.

ДЕЖЕ ОЛАХ  је добитник  награде „Прима” у јуниорској категорији,  млади је пијаниста и композитор, изузетно цењен међу џез музичарима. Освојио је бројне награде за композицију и вођа је и оснивач је још једног, повременог ансамбла Трио а ла Кодаљ, који бриљантно изводи класичан џез репертоар.

ПЕТЕР ОЛАХ свира контрабас у бројним бендовима. Изузетно је цењен као пратећи музичар, али исто тако и као сјајан солиста. Велики успех постиже у Јапану с ансамблом Трио „Акустик“ у којем такође свира са својим братом, пијанистом.

Бубњар АНДРАШ ПЕЧЕК ЛАКАТОШ је оправдао очекивања музичке критике која га је, када је први пут изашао на сцену, одмах назвала будућом звездом. Велику популарност стиче у Британији, како с ансамблом „Szakcsi’s New Gipsy Jazz“,тако и са свом тријом  Печек Лакатош Трио.

Програм: Барток у џезу & џез стандарди
Деже Олах – клавир
Андраш Печек Лакатош– бубњеви
Петер Олах  – контрабас

Концерт се одржава на Броду Цепелин, на Кеју жртава Рације у Новом Саду, са почетком у 20 часова а улаз на концерт и брод је слободан.