Објављено: Уто, мај 23rd, 2017

Ансамбл „Вила“ из Новог Сада одржаће Свечани концерт „ИЗ НАШЕ И СВЕТСКЕ КУЛТУРНЕ РИЗНИЦЕ“

 

 

Ансамбл ‍„Вила“ Српског културно уметничког друштва „Железничар“ из Новог Сада, заједно са својим гостима Хором гимназије „Јован Јовановић Змај“  из Новог Сада и КУД-ом „Зора“ из Ратингена, одржаће Свечани концерт у малој дворани СПЕНС-а 28.05.2017. године са почетком у 19.00 часова.

Ансамбл „Вила“  овим концертом, заједно са својим суграђанима жели да прослави успех својих солиста и тамбурашког оркестра на 13. Московском међународном фестивалу словенске музике, одржаном у мају ове године у Москви.

Тамбурашки оркестру„Вила“ је на овом престижном фестивалу, са преко 3000 учесника, награђен Лауреатом 3. степена. Вилин солиста, млади кларинетиста, Славен Балаћ добио је, након бриљантог наступа, овације публике, а стручни жири наградиога је лауреата 1. Степенаи гран при-ем фестивала.Солисти на тамбури: Сандра Јанковић, Александар Вишић, Владимир Тот и Зоран Јанковић обогатили су вилину ризницу признања са још два лауреата другог и трећег степена.

На свечаном концерту представити ће се преко 300 извођача традиционалног и уметничког плеса, инструментално-оркестарског и хорског стваралаштва.

Веома богат репертоар, разноликост народних ношњи, висок  уметнички ниво интерпретације и уиграност свих ансамбала гарантују још један празник уметности у Новом Саду као дар ансамбла „Вила“ својим новосађанима.

 

Учесници програма:

  1. Ансамбл „Вила“, Српског културно уметничког друштва „Железничар“Нови Сад
  2. Тамбурашки оркестар „Вила“,
  3. Народни оркестар „Вила“,
  4. Вокални и инструментални солисти ансамбла „Вила“

 

Гости концерта:

  1. Хор гимназије „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада и КУД „Зора“ из Ратингена

 

Љубитељи изворне уметности , културе и традиције, позвани су да дођу и уживају у виртуозним сценским презентацијама традиционалних песама игара и музике из богате културне ризнице ових врхунских ансамбала.

Карте за концерт се могу набавити на благајни СПЕНС-а и у просторијама Друштва Ансамбла Вила у улици Јована Цвијића бр. 7.