Објављено: Уто, сеп 12th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – утортак, 12. септембар 2017. године

ПРЕДАВАЊА ЗА ДИЈАБЕТИЧАРЕ

У Саветовалишту за дијабетес у објекту „Лиман“, на Булевару цара Лазара 75 данас у 17 часова ће бити одржано предавање на тему „Исхрана дијабетесних болесника“. Исто предавање биће одржано сутрадан, 13. септембра 2017. године у објекту „Јован Јовановић Змај“. О предавањима је говорила Весна Сремац, испред Саветовалишта за дијабетес.

 

ПОКРЕТ ГОРАНА ОРГАНИЗУЈЕ ОБУКУ „САМ СВОЈ СОЛАРНИ МАЈСТОР – СОЛАРНА АКАДЕМИЈА“

Покрет горана Новог Сада заједно са Покретом горана Војводине овог септембра организује обуку „Сам свој соларни мајстор – Соларна академија“. Обука ће се одржати у „Еколошком центру Радуловачки“ у Сремским Карловцима, 23-24. септембра. Позвани су млади узраста од 18 до 30 година, да се пријаве на обуку. Пријаве су отворене до 18. септембра у 16 часова. Пријава се може послати на office@pokretgorana.org.rs

 

УМЕТНОСТ НА ФАСАДИ

Осликавање фасада или Аутингс Проџект (Outings Project) осмислио је француско-корзикански визуелни уметник Жилијен де Казабјанка, чији је уметнички циљ представљање класичне уметности кроз израду мурала инспирисаних уметничким наслеђем. У сарадњи Галерије Матице српске са Француским институтом у Србији, Казабјанка ће урадити један мурал и одржати неколико радионица са младима. О овој необичној изложби и сарадњи са уметником говорила је Јелена Огњановић, кустос Галерије Матице српске.