Објављено: Сре, окт 11th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – среда,11. октобар 2017.године

 НОВИ БРОЈ ЧАСОПИСА СВЕТОСАВСКО ЗВОНЦЕ  

Сваки број дечјег православног часописа Светосавско звонце доноси велики избор поучних текстова, песама и сјајних дечјих ликовно-литерарних радова. Такав је случај и са најновијим бројем који је недавно изашао из штампе и доступан је нашим најмлађим на њихову радост и духовно узрастање. О новом броју говорила је вероучитељ Кристина Бандобрански.

 


.

ОПЕРАЦИЈА ПРОМЕНЕ ПОЛА – ПРОБЛЕМАТИКА, УЗРОЦИ И ПОСЛЕДИЦЕ

Друштвени и црквени делатници, представници интелигенције и побожни Грци су изразили негодовање због новог закона „о слободној промени пола“ који је грчки парламент усвојио у првој редакцији. Изгласан је закон по којем сваки човек, напунивши петнаест година, може да поднесе писани захтев и да промени пол. О овој специфичној теми говорио је протонамесник Милорад Мировић, главни и одговорни уредник радија Беседе.

 

ОКТОБАРСКИ ПРОГРАМ У СПОМЕН-ЗБИРЦИ ПАВЛА БЕЉАНСКОГ

Почетком септембра месеца отворена је изложба „Петар Лубарда 1907-1974-2017“ у Спомен-збирци Павла Бељанског, коју као и увек прати богат програм у виду ауторских тумачења, дечјих радионица и пројекција филмова. Овога пута ће бити приређен и научни скуп посвећен овом уметнику. Више детаља о програмима који су намењени свим љубитељима ликовне уметности открила нам је Јулијана Стојсављевић.