Објављено: Сре, јун 7th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – среда, 7. јун 2017. године

 

  1. КОНКУРС „СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА“

Ове године одржан је 25. конкурс дечјих литерарних, ликовних и калиграфских радова под називом „Светосавље и наше доба“. На овај конкурс позване су све основне школе из Србије и  иностранства које негују српску културу и Православље. О радовима и овогодишњем конкурсу говорила је Драгана Машић, вероучитељ.

 

 

ДЕЧЈИ ЧАСОПИС СВЕТОСАВСКО ЗВОНЦЕ – МАЈСКИ БРОЈ

У мајском броју Православног часописа за децу Светосавско Звонце, представљени су актуелни црквени празници, исписане многе поучне приповетке и мисли, а ту су и ноте за песму „Златна круна цара Душана“. Као и у сваком броју овог часописа деца су послала своје литерарне и ликовне радове који су објављени, а у овом броју то су деца Епархије бачке. За радио Беседу часопис је представила Кристина Бандобрански, вероучитељ.

 

 

КОНЦЕРТ „НОВОСАДКОГ БИГ БЕНДА“ У СИНАГОГИ

Диригент Новосадског Биг Бенда Федор Вртачник, који 14 година ради са оркестром ових врсних музичара, говорио је о програму вечерашњег концерта, раду и успесима бенда.  Уз солисте Новосадског Биг Бенда вечерас наступају и гости Тања Бањанин, Невена Рељин, Данка Адамов и Зоран Шандоров.