Објављено: Сре, дец 6th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – среда, 6. децембар 2017. године

ЉУБИВОЈЕ РШУМОВИЋ О ЧИКА ЈОВИ ЗМАЈУ

Гост јутарњег програма радија Беседе био је наш славни књижевник и омиљени дечји песник Љубивоје Ршумовић. Повод је био сећање на незаборавног Чика Јову Змаја, који је рођен на данашњи дан. Говорили смо о томе на који начин су Змајеве песме утицале на лик и дело Љубивоја Ршумовића, као и о духовности у Змајевом стваралаштву, који је утеху своје породичне несреће пронашао у богонадахнутим стиховима за децу и одрасле.

Стихове песама „Христос и деца“ и „Стихови који траже ваше помоћи“ читају Јована Мирић и Михајло Миљковић, ученици петог разреда Основне школе „Ђурa Даничић“ у Новом Саду, на чему им се срдачно захваљујемо.

 

 

 

 

ДЕЦЕМБАРСКИ ПРОГРАМ СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Српско народно позориште доноси неколико нових представа у месецу децембру, неколико хуманитарних представа у извођењу студената Академије Уметности у Новом Саду, потом нуди попуст од 50 одсто на неке представе пред сам крај месеца, а наше најмлађе суграђане позива на балет „Крцко Орашчић“. Више детаља о децембарском репертоару дала нам је Јелена Лагатор, која је била гост у нашем студију овога јутра.