Објављено: Сре, окт 4th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – среда, 4. октобар 2017. године

НОВИ БРОЈ ЧАСОПИСА ПРАВОСЛАВНИ МИСИОНАР

Крајем септембра из штампе је изашао нови број часописа Православни мисионар, посвећен теми односа хришћанства и светских религија. Од овог броја отворена је нова рубрика под називом Пастир добри, у којој ће бити објављивани разговори са епископима наше помесне Цркве на мисионарске теме. Први у низу је разговор са Епископом тимочким Иларионом. Катихета Бранислав Илић најавио је и остале теме новог броја. Часопис Православни мисионар може се купити у храмовима Српске Православне Цркве, а о начину претплате могуће је информисати се путем имејл адресе pretplata@spc.rs или на телефон 011 3025 113.

 

МАТЕМАТИЧКЕ СУБОТЕ НА ПРИРОДНО – МАТЕМАТИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ

 

Ове суботе, на Департману за математику и информатику ПМФ-а одржаће се радионице под називом Математичке суботе намењене, пре свега, ученицима средњих школа заинтересованим за математику. Наш гост је, тим поводом, био један од координатора ове активности др Борис Шобот. Радионице су у потпуности бесплатне.  Пре доласка на предавања није потребна претходна најава ни регистрација. Добродошли су, поред ученика, и њихови наставници, ученици основних школа и други љубитељи математике.

 

ФЕСТИВАЛ НОШЊЕ, НАКИТА И ОГЛАВЉА „БИСЕРНА ГРАНА“

Јубиларни десети фестивал ношње, накита и оглавља „Бисерна грана“ одржава се у периоду од 5. до 8. октобра у Новом Саду и Футогу. Ова манифестација окупља и повезује културно-уметничка друштва, институције и појединце из земље и региона око једне теме, а то је народна ношња. Учесници овогодишњег фестивала, одевени у народне ношње, прошетаће улицама нашег града у суботу, а сви посетиоци ће моћи да уживају и у концертима народне музике на Тргу слободе и у Атријуму Музеј града Новог Сада. О концепту, циљевима и програму овог фестивала за наш радио детаљније је говорио Милан Степанов испред Културног центра „Младост“ из Футога.