Објављено: Сре, мар 15th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – среда, 15. март 2017. године

ПСАЛТИР – НАСТАНАК И ЗНАЧАЈ

Псалтир је јединствена књига своје врсте. И то не само међу библијским књигама него и у свој религиозној књижевности света. Свети Оци источне и западне Цркве веома су ценили Псалтир и заповедили да се исти чита и јавно и приватно. О Псалтиру, његовом значају и утицају на људске душе говорио је катихета Бранко Калаба.

 

РЕМЕК ДЕЛА СРПСКОГ МОДЕРНИЗМА У СПОМЕН-ЗБИРЦИ ПАВЛА БЕЉАНСКОГ

У среду 15. марта у  Спомен-збирци Павла Бељанског,  биће отворена изложба Представе човека. Ремек дела српског модернизма из Народног музеја у Смедеревској Паланци. Изложба аутора др Ане Милошевић представља избор портрета, фигура и композиција, радова српских и југословенских уметника међу којима су Паја Јовановић, Урош Предић, Леон Коен, Марко Мурат, Бета Вукановић, Зора Петровић, Петар Добровић, Милан Коњовић, Јован Бијелић, Сава Шумановић и други.

 

ТЕЛЕФОНОТЕКА У КОРАК С ВРЕМЕНОМ

 

Четврт века постојања Телефонотеке, једног од најзначајнијих информатора у Новом Саду а и шире, заузела је своје незаменљиво место у сваком новосадском дому прво у штампаном облику а временом и на интернету. Квалитетна, поуздана информација о привредној слици све урбанијег Новог Сада је свакоме неопходна. О раду, новѝнама и условима сарадње, говорио је директор и оснивач Телефонотеке Илија Сурдучки.