Објављено: Сре, нов 1st, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – среда, 01. новембар 2017. године

НОВИ БРОЈ ЧАСОПИСА ВИНОГРАД ГОСПОДЊИ

Лист православне Епархије бачке Виноград Господњи, трећи по реду ове године, изашао је о Крстовдану. Часопис је информативног, духовно – васпитног карактера, са приступачним садржајем сваком ко га чита. Обилује актуелним, поучним, историјским и духовним темама, о којима је говорио уредник часописа протојереј Милован Миодраговић.

 

——————————–

ПАНЧЕВАЧКИ ДАНИ ДУХОВНЕ МУЗИКЕ

Од 3. до 5. новембра у Панчеву ће бити одржан јубиларни 20. међународни фестивал Панчевачки дани духовне музике. У програму ће учествовати и хор Саборне цркве у Новом Саду Свети Георгије, али и победнички хор Мокрањчевих дана Мешовити хор Преподобни Рафаило Банатски из Зрењанина. О веома богатом програму говорила је мр Вера Царина, уметнички директор фестивала и диригент најстаријег српског певачког друштва.

 

————————————-

 

 

 

НОВЕМБАРСКИ ПРОГРАМ СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Иако за месец новембар нису планиране премијере на сценама Српског народног позоришта, програм који се нуди љубитељима драме, опере или балета заиста је богат. О томе шта можете погледати овог месеца на репертоару позоришта разговарали смо са Јеленом Лагатор.