Објављено: Пон, окт 9th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – понедељак, 9. октобар 2017. године

ФЕСТИВАЛ ВИЗАНТИЈСКЕ МУЗИКЕ У ЈАШИЈУ – УЧЕШЋЕ ХОРА ШКОЛЕ ЦРКВЕНОГ ПОЈАЊА СВЕТИ ЈОВАН ДАМАСКИН

  У периоду од 27. септембра до 1. октобра ове године приређено је прво издање Фестивала византијске музике у румунском граду Јашију. На свечаном отварању фестивала наступио је Хор школе црквеног појања Свети Јован Дамаскин из Новог Сада. Разговарали смо са оцем Јеротејем, руководиоцем хора, који нам је пренео утиске са споменутог фестивала.

 

 

 

 

ФЕСТИВАЛ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА НА СПЕНСУ

10. октобар свугде се у свету обележава као Светски дан менталног здравља. Код нас је, тим поводом, Институт за јавно здравље Војводине организовао Фестивал менталног здравља, који траје од 9 – 10. октобра 2017. године на СПЕНСУ. Тема фестивала је ПОВЕРЕЊЕ, концепт који је веома значајан у свим међуљудским односима, посебно у данашње време. О значају менталног здравља и о програму фестивала разговарали смо са психологом Института Драгицом Јовишевић, координатором овог фестивала.

 

 

 

Велика аудиција за пријем нових чланова АКУД „Соња Маринковић“

У фолклорној дворани Академског културно-уметничког друштва „Соња Маринковић“, у уторак 10. октобра од 20 часова и 30 минута, биће одржана велика аудиција за пријем чланова у ансамбл народних игара и песама. То ће бити прилика да се сви заинтересовани грађани распитају и о активностима других секција у оквиру друштва, те да се у складу са својим способностима и интересовањима укључе у хорске, драмске и плесне радионице. Више информација о пријему нових чланова добили смо од Марине Габровић.