Објављено: Пет, окт 13th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – петак,13. октобар 2017.године

ПОСЛЕДЊА ЦВЕТНА ПИЈАЦА ЈЕСЕЊЕГ ЦИКЛУСА

Данас и сутра на СПЕНС-у ће бити одржана четврта, уједно и последња, Цветна пијаца у јесењем циклусу. И овог пута, Цветне пијаце ће имати неколико изложбених целина – изложбу цвећа и садница, изложбу меда и здравствено-безбедне хране и изложбу старих и уметничких заната. Цветне пијаце се одржавају на платоу испред СПЦ „Војводина“. Радно време у петак је од 8.30 до 19 часова, а у суботу од 8 до 19 часова. Наша гошћа била је Слободанка Бранков, сарадник за односе са јавношћу СПЦ „Војводина“. Она је најавила и светско првенство у самбоу од 13. до 16. октобра 2017. године, 31. Међународни фестивал иновација, знања и стваралаштва „Тесла фест“, као и новости када је употреба ледене дворане у питању.

 

 

РАДИОНИЦЕ АНИМИРАНОГ ФИЛМА У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Радионица анимираног филма под покровитељством Управе за културу града Новог Сада почиње са радом у суботу14. октобра и одржаваће се сваке суботе од 11 до 13 часова све до краја првог полугодишта у просторијама Дечје културног центра. Деца ће на овим радионицама добити прилику да учествују у прављењу сценарија, изналажењу режисерских решења, изради ликова и позадина, снимању звукова, дијалога, одабиру музике и монтажи. Ове бесплатне радионице ће водити Злата и Серјожа Попов. Више о овим активностима говорила је Злата Попов за наш радио.

 

 

ИЗЛОЖБА ТРИ ВЕКА АЛМАШКОГ КРАЈА

У склопу манифестације којом се обележава јубилеј 300. годишњице (1717-2017) од доласка становника села Алмаш у Петроварадински шанац и формирања Алмашког краја, Завод за заштиту споменика културe Града Новог Сада у сарадњи са Историјским архивом Града Новог Сада, удружењем грађана Алмашани, Департманом за архитектуру и урбанизам на Факултету техничких наука и Основном школом Иван Гундулић, приредио је изложбу под називом Три века Алмашког краја. Свечано отварање изложбе планирано је за данас од 13 часова у просторијама Историјског архива града Новог Сада, а за све заинтересоване посетиоце биће доступна до 11. децембра. Више о овој изложби, као и о специфичностима Алмашког краја, за наш радио је говорио Петар Ђурђев, директор Историјског архива града Новог Сада.