Објављено: Чет, дец 7th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – четвртак, 7. децембар 2017. године

РИСТРЕТО У 8:30

 

У новом Ристрету у 8:30 отац Миодраг Андрић говори о састанку поводом Конференције европских хришћанских цркава која ће бити одржана у маја 2018. године у Новом Саду, затим о комерцијализацији Божића, о величини подвига многопоштоване светитељке Екатарине, као и о лепоти и унивезалном значају празника Ваведења Пресвете Богородице.

 

 

 

ПРЕДАВАЊЕ У ИСТОРИЈСКОМ АРХИВУ ГРАДА НОВОГ САДА

Данас ће у Историјском Архиву Града Новог Сада, са почетком у 19 часова, бити одржано предавање на тему „Балкански ратови и одјеци код Срба у Аустро-Угарској монархији 1912-1913. године“. Предавач ће бити др Саша Марковић, историчар и професор на Педагошком факултету у Сомбору, који је током гостовања у Јутарњем програму нашег радија предочио најважније чињенице везане за споменути историјски период. Улаз на ово предавање је слободан.

 

 

ПРЕДАВАЊЕ И ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У СПОМЕН-ЗБИРЦИ ПАВЛА БЕЉАНСКОГ

У оквиру изложбе „Игњат Јоб – ватра Медитерана“ данас ће од 19 часова бити уприличен богат пратећи програм – стручно тумачење проф. др Јеше Денегрија и кустоса изложбе Јасмине Јакшић Субић, као и пројекција документарног филма „Наши ликовни стваратељи – Игњат Јоб“ аутора др Звонка Маковића. Више детаља о вечерашњем програму предочила нам је Јасмина Јакшић Субић из Спомен-збирке Павла Бељанског.