Објављено: Чет, авг 31st, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – четвртак 31. август 2017. године

 

ЗАШТО ИЗАБРАТИ ВЕРОНАУКУ

Много је аргумената који говоре у прилог постојању веронауке у школи. Значај веронауке не мора се посматрати искључиво са аспекта вере, у ужем смислу. Уколико имамо у виду да се хришћанство налази у самој основи читаве европске цивилизације и да уметничка дела у књижевности, сликарству, музици… обилују библијским сећањима, те да је немогуће замислити образованог човека који не познаје макар основне приче из Библије, можемо закључити да је постојање оваквог предмета од изузетног значаја за опште образовање појединца. О веронауци је говорила Драгана Машић, вероучитељ у школи 1. Војвођанска бригада у Новом Саду.


МАМИН БАЗАР ПОНОВО НА СПЕНСУ

„Мамин базар“ представља јединствени догађај који омогућава мамама излагачима да продају, поклоне и замене своју и дечју половну одећу, играчке, беби опрему, књиге и уџбенике, а посетиоцима да ту исту робу купе по повољним ценама. Удружење „Маме новосађанке“ организовале су овај базар како би родитељима финансијски олакшале предстојећи почетак школске године, како у школи тако и у вртићу. За радио Беседу говорила Наташа Петронијевић, једна од организатора базара.

ЗАВРШАВА СЕ  ЛЕТО У ВРТУ ГАЛЕРИЈА

Последњи концерт у оквиру манифестације „Лето у врту галерија“ одржаће гудачки квартет „Ил Белпаезе“. Посетиоци ће уживати у извођењу најпознатијих филмских, евергрин и поп-рок нумера светски познатих музичара.  Реализацији манифестације , прикључила се и Галерија ликовне уметности Поклон збирка Рајка Мамузића где ће бити одржано свечано затварање. У суботу, 2. септембра у 20 часова публици ће бити представљена књига „ФБИ – Досије Тесла“, аутора Нелета Карајлића. За радио беседу говорила је Јулијана Стојсављевић кустос Спомен –збирке Павла Бељанског.