Објављено: Чет, окт 26th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – четвртак, 26. октобар 2017. године

Преподобна мати Параскева – Света Петка

  Преподобна мати Параскева је светитељка којој се у нашем народу указује изузетно поштовање и која је молитвена заступница многих српских домова. Многобројни су православни храмови посвећени Светој Петки, како код нас, тако и широм васељене, а небројене су и молитве које се узносе из људских срдаца, тражећи њено молитвено покровитељство и заштиту… О њеном животу и значају који код Срба, али и других православних народа има, разговарали смо са презвитером Гораном Димићем, парохом при Саборном храму у Новом Саду.

 

 

„Заволи, воли“ – нови компaкт диск музичког састава „Ступови“

            Музички састав „Ступови“ недавно је објавио своје четврто звучно издање и у току су интензивне промоције нових песама. Тим поводом разговорали смо са фрулашем и оснивачем ансамбла Милинком Ивановићем, који нам је рекао нешто више о акцији коју ови музичари спроводе већ петнаест година. Након разговора чули смо једну од песама са новог компакт диска – Света Петка.

 

 

Има неки сат у мени – концерт пијанисткиње Марине Милић Радовић

            У оквиру Музичких вечери Матице српске, вечерас ће у Свечаној дворани Матице српске од 19 часова наступити пијанисткиња Марина Милић Радовић. На програму ће бити дела Баха, Бетовена и Шопена. Са нашом саговорницом говорили смо о вечерашњем наступу, али и о другим активностима Фонда „Лаза Костић“, међу којима су и наступи музичара на Институту за онкологију у Сремској Каменици.