Објављено: Чет, апр 20th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – четвртак, 20. април 2017. године

 

 

РИСТРЕТО У ПОЛА ДЕВЕТ

 

О највећем догађају у историји света – Васкрсењу Христовом – у емисији Ристрето у пола девет, говорио је протонамесник Миодраг Андрић, старешина Светониколајевске цркве у Новом Саду. Било је речи и о недавним бомбашким нападима на православне хришћане у Египту.

 

 

 

 

УЧЕНИЦЕ СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ ЛУКИЈАН МУШИЦКИ – ГОСТИ РАДИЈА БЕСЕДЕ

 

Ученици средње стручне школе Лукијан Мушицки из Темерина, предвођени својим катихетом Душаном Русмиром, направили су аранжман за песму: „Радујте се, Христос воскресе!“ коју вам представљамо. О настанку песме и стеченом искуству, као и о самој школи говорили су Душан Русмир, Мирјана Кљајић и Анђела Летић.

 

 

 

 

 

КЊИЖЕВНИЦИ И ПОЛИТИКА У СРПСКОЈ КУЛТУРИ

Овај интригантни наслов књиге, који у целотсти гласи „Књижевници и политика у српској култури 1804-2016“, аутора проф. др Зорана Аврамовића, најављује тему коју није лако и једноставно ни сагледати, ни писати а још теже бити непристрасан. Проф Аврамовић наш истакнути социолог,философ и књижевник, представиће своју нову књигу у Матици српској. О делу и аутору за радио Беседу говорио је Селимир Радуловић управник Библиотеке Матице српске.