Објављено: Чет, авг 10th, 2017

Актуелно из Јутарњег програма – четвртак, 10. август 2017. године

„ТЕЛЕСКОПОМ“ – ПОГЛЕД У ДУБИНЕ ИНТЕРНЕТА

Пројекат Телескоп“, у организацији Центра за проучавање и употребу савремених технологија Српске Православне Цркве почео са регистровањем унутрашњих страница сајтова које садржи у свом основном каталогу интернет домен – СПЦ. Овај претраживач има за циљ да тактички и јасно усмери кориснике на садржаје који су релевантни и у оквирима СПЦ. За радио Беседу говорио је ђакон Александар Савић управник Центра.

 

УРУЧЕЊЕ НАГРАДЕ – ДЕСПОТИЦА МАТИ АНГЕЛИНА

Фотографија: икона Свете мајке Ангелине, рад Паје Јовановића

Овогодишњу награду „Деспотица мати Ангелина“, коју додељују Епархија сремска и Радио -телевизија Војводине, уз подршку Матице српске, добијају  Галерија Матице српске и Емир Кустурица за допринос лепоти и достојанству живота. О догађају који ће бити уприличен у порти манастира Крушедол, говорила Софија Љуковчан, једна од иницијатора ове награде.

 

ЏЕЗ КОНЦЕРТ НА ДУНАВУ

Концерт који ће затворити манифестацију овогодишњег „Новосадског музичког лета“ биће наступ француског џез квартета Фестен. Гостовање у Новом Саду предходиће њиховом учешћу на међународном џез фестивалу Нишвил. Новосађани, љубитељи џеза моћи ће да прате концерт и са кеја испред брода Цепелин, где ће се концерт одржати. За радио Беседу говорио је Милан Радуловић, директор Музичке омладине Новог Сада.